Menu
Your Cart

Τζίνγκο Μπιλόμπα (Ginkgo Biloba) 50γρ

Τζίνγκο Μπιλόμπα (Ginkgo Biloba) 50γρ
Bestsellers
Τζίνγκο Μπιλόμπα (Ginkgo Biloba) 50γρ
2,20€
Χωρίς ΦΠΑ: 2,20€
  • Απόθεμα: Σε Απόθεμα
  • Κωδικός: vm111
  • Βάρος: 0.05

Περιγραφή

Το Τζίνγκο Μπιλόμπα (Ginkgo Biloba)

αναφέρεται συχνά ως «ζωντανό απολίθωμα». Ο όρος επινοήθηκε από τον Δαρβίνο και αναφέρεται σε ένα ζωντανό είδος που δεν έχει άλλους συγγενικούς εκπροσώπους του είδους εν ζωή. Το τζίνγκο χρονολογείται πάνω από 270 εκατομμύρια χρόνια, από την εποχή των δεινοσαύρων. Αυτό είναι το πιο εκπληκτικό, όταν γνωρίζουμε ότι κατά μέσο όρο ένα φυτό μπορεί να επιβιώσει μόνο λίγα εκατομμύρια χρόνια.

Ένα δέντρο μόνο του μπορεί να ζήσει μέχρι και 1.000 χρόνια, αν και σε έναν ναό Ταοϊσμού είναι γραμμένο στα κινεζικά ότι κάποιο δέντρο στην αυλή του έχει ηλικία περίπου 10.000 ετών. Το 1945, λέγεται ότι 6 δέντρα κατάφεραν να επιβιώσουν στη Χιροσίμα στην κατεστραμμένη περιοχή εξαιτίας της ατομικής βόμβας.


Η ιστορία του δέντρου ως φάρμακο είναι επίσης μακρά. Σε κινεζικές γραπτές μαρτυρίες αναφέρεται η χρήση των φύλλων του ήδη από το 2.800 π.Χ., διότι βελτίωναν την κυκλοφορία του αίματος και τη λειτουργία των πνευμόνων. Γραπτά από τον 15ο αιώνα αναφέρουν τη χρήση των φύλλων για τη θεραπεία των πληγών του δέρματος και τη διάρροια.


Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει πάνω από 40 ουσίες στο δέντρο αυτό. Μέχρι στιγμής μόνο 2 – τα φλαβονοειδή και τα τερπενοειδή – φαίνεται ότι διαθέτουν φαρμακευτικές ιδιότητες. Τα φλαβονοειδή είναι φυτικά αντιοξειδωτικά που έχει αποδειχτεί ότι προστατεύουν τα νεύρα, τον καρδιακό μυ, τα αιμοφόρα αγγεία και τον αμφιβληστροειδή από βλάβες. Τα τερπενοειδή (όπως οι τζινγκολίδες) είναι γνωστό ότι βελτιώνουν τη ροή του αίματος.


Τα ενεργά συστατικά του τζίνγκο μπιλόμπα είναι πολύ αποτελεσματικά για την αύξηση της ροής του αίματος στον εγκέφαλο. Καλύτερη ροή αίματος σημαίνει καλύτερη μνήμη και μεγαλύτερη γενική εγρήγορση. Πολυά­ριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι, σε περιπτώσεις εγκεφαλικής ανεπάρ­κειας (ανεπαρκούς ροής αίματος στον εγκέφαλο), το ginkgo biloba αποτελεί μια πολύτιμη και εξαιρετικά ασφαλή θεραπεία. Αποκαθιστώντας μια ομαλότερη ροή αίματος προς τον εγκέφαλο, το τζίνγκο μπιλόμπα μειώνει την απώλεια μνήμης, τη σύγχυση, τον αποπροσανατολισμό και την ψυχοκινητική διέγερση. Φυσικά, καλύτερη ροή αίματος σημαί­νει επίσης μικρότερη πιθανότητα για ισχαιμικό εγκεφαλικό. To ginkgo biloba μειώνει τις πιθανότητες εγκεφαλικού και με άλλον ένα τρόπο, κάνοντας τα αιμο­πετάλια λιγότερο κολλώδη, και συνεπώς μειώνοντας τις πιθανότητες να σχηματίσουν θρόμβο και να αποκλείσουν τη ροή αίματος προς τον εγκέφαλο.

To τζίνγκο μπιλόμπα μπορεί να βοηθήσει να επιβραδύνουμε και ίσως να ανα­κόψουμε, ή ακόμα και να αναστρέψουμε, μερικές από τις εγκεφαλικές βλάβες που προκαλούνται από τη νόσο Αλτσχάιμερ. Το ginkgo biloba είναι εγκεκριμένη θεραπεία για την νόσο Αλτσχάιμερ στη Γερμανία και για ορισμένες άλλες χώρες. Αρκετές πρόσφατες μελέτες στις Ηνωμένες Πο­λιτείες έχουν δείξει ότι η λήψη του βοτάνου μπορεί να σταθεροποιήσει, και ακόμα και να βελτιώσει, την άνοια τύπου Αλτσχάιμερ για διάστημα έως και ενός έτους. Στις μελέτες, οι ασθενείς που έπαιρναν ginkgo biloba εί­χαν σταθερή ή βελτιωμένη νοητική λειτουργία. Τα πήγαν το ίδιο καλά με άλλους ασθενείς που έπαιρναν ακριβότερα συνταγογραφούμενα φάρμακα χωρίς να εμφανίζουν ανεπιθύμητες ενέργειες και τα πήγαν πολύ καλύτερα από ασθενείς που πήραν μόνο placebo.


Βάρος: 50γρ


Σημείωση:
Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή.

Οι πληροφορίες που δίδονται για τα βότανα και τις ιδιότητες τους έχουν αντληθεί από βιβλία, συγγράμματα βοτανολογίας και έρευνες.

Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.

Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ή σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς τη γνώμη κάποιου ειδικού.