Menu
Your Cart

Dong quai (Angelica sinensis) powder organic 100γρ

Dong quai (Angelica sinensis) powder organic 100γρ
Dong quai (Angelica sinensis) powder organic 100γρ
12,40€
Χωρίς ΦΠΑ: 10,97€
  • Απόθεμα: Σε Απόθεμα
  • Κωδικός: vm598
  • Βάρος: 0.10kg

Περιγραφή

Η ρίζα Dong quai ( Angelica sinensis )
χρησιμοποιείται για περισσότερα από χίλια χρόνια ως μπαχαρικό, τονωτικό και φάρμακο στην Κίνα, την Κορέα και την Ιαπωνία. Εξακολουθεί να χρησιμοποιείται συχνά στην Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική (TCM), όπου συνήθως συνδυάζεται με άλλα βότανα. Οι επαγγελματίες του TCM συχνά συνταγογραφούν dong quai για τη θεραπεία αναπαραγωγικών προβλημάτων των γυναικών, όπως δυσμηνόρροια ή επώδυνη έμμηνο ρύση, και για τη βελτίωση της ροής του αίματος.

Το Dong quai αποκαλείται μερικές φορές το "θηλυκό ginseng". Αν και υπάρχουν λίγες επιστημονικές μελέτες για το dong quai, μερικές φορές προτείνεται για την ανακούφιση από κράμπες, ακανόνιστους εμμηνορροϊκούς κύκλους, σπάνιες περιόδους, προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS) και εμμηνοπαυσιακά συμπτώματα.

Περιγραφή φυτού
Το Dong quai αναπτύσσεται σε μεγάλα υψόμετρα στα ψυχρά, υγρά, βουνά της Κίνας, της Κορέας και της Ιαπωνίας. Αυτό το αρωματικό, πολυετές φυτό -- μέλος της οικογένειας του σέλινου -- έχει λείους μοβ μίσχους και ομάδες λευκών λουλουδιών σε σχήμα ομπρέλας και φτερωτών καρπών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Ως φάρμακο χρησιμοποιούνται οι κίτρινες-καφέ παχιές-κλαδικές ρίζες. Χρειάζονται 3 χρόνια για να ωριμάσει το φυτό. Η ρίζα συλλέγεται και μετατρέπεται σε δισκία, σκόνες και άλλες φαρμακευτικές μορφές.

Φαρμακευτικές χρήσεις και ενδείξεις
Λίγες μελέτες έχουν διερευνήσει το dong quai για χρήση σε ανθρώπους. Ορισμένες εργαστηριακές εξετάσεις υποδηλώνουν ότι το dong quai περιέχει ενώσεις που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου, στο άνοιγμα των αιμοφόρων αγγείων και στην τόνωση και χαλάρωση των μυών της μήτρας. Απαιτούνται περισσότερες μελέτες για να διαπιστωθεί εάν το dong quai λειτουργεί και είναι ασφαλές.

Θεραπευτική αγωγή
Το Dong quai προτείνεται μερικές φορές για τις ακόλουθες συνθήκες:

Συμπτώματα εμμηνόπαυσης

Μερικές γυναίκες λένε ότι το dong quai ανακουφίζει από συμπτώματα όπως εξάψεις.


    Αμηνόρροια (απουσία εμμήνου ρύσεως)
    Καρδιακή ασθένεια. Μια μελέτη πρότεινε ότι ένας συνδυασμός dong quai, ασιατικού ginseng ( Panax ginseng ) και astragalus ( Astragalus membranaceus ) μείωσε τα συμπτώματα του πόνου στο στήθος σε μια μικρή ομάδα ατόμων με καρδιακή νόσο.
    Υψηλή πίεση του αίματος
    Πρόωρη εκσπερμάτωση, ως ένα συστατικό μιας κρέμας που εφαρμόζεται στο δέρμα

Δοσολογία και χορήγηση

Μπορείτε να βρείτε dong quai σε διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένων δισκίων και σκονών. Στην Κίνα και την Ιαπωνία, χορηγείται ως ένεση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ενέσεις στο σπίτι.
Το Dong quai πρέπει να φυλάσσεται σε δροσερό, ξηρό μέρος.
Δεν πρέπει να δίνετε dong quai σε ένα παιδί.
Βότανο σε σκόνη: Σε μια μελέτη για τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, οι άνθρωποι έλαβαν 500 έως 600 mg έως και 6 φορές την ημέρα.


Προφυλάξεις

Δεν πρέπει να πίνετε το αιθέριο έλαιο dong quai γιατί έχει μικρή ποσότητα καρκινογόνων ουσιών.
Τα άτομα που έχουν χρόνια διάρροια ή φούσκωμα στην κοιλιά δεν πρέπει να χρησιμοποιούν dong quai.
Τα άτομα που κινδυνεύουν από καρκίνους που σχετίζονται με ορμόνες, συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων του μαστού, των ωοθηκών και της μήτρας, δεν πρέπει να λαμβάνουν dong quai επειδή οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι αν δρα σαν οιστρογόνα στο σώμα.
Παρενέργειες
Το Dong quai, ιδιαίτερα σε υψηλές δόσεις, μπορεί να σας κάνει πιο ευαίσθητους στο ηλιακό φως και να σας προκαλέσει φλεγμονή στο δέρμα και εξανθήματα. Μείνετε μακριά από τον ήλιο ή χρησιμοποιήστε αντηλιακό ενώ παίρνετε dong quai.
Εγκυμοσύνη και Θηλασμός

ΜΗΝ χρησιμοποιείτε dong quai κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μπορεί να προκαλέσει συστολή της μήτρας και να αυξήσει τον κίνδυνο αποβολής. Οι θηλάζουσες μητέρες δεν πρέπει να παίρνουν dong quai γιατί κανείς δεν ξέρει αν είναι ασφαλές όταν θηλάζετε.

Παιδιατρική χρήση
ΜΗΝ δίνετε dong quai σε ένα παιδί γιατί κανείς δεν ξέρει αν είναι ασφαλές για τα παιδιά.

Αλληλεπιδράσεις

Το Dong quai μπορεί να αλληλεπιδράσει με ορισμένα φάρμακα και βότανα, συμπεριλαμβανομένων των εξής:Αραιωτικά αίματος (αντιπηκτικά και αντιαιμοπεταλιακά: Το Dong quai μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αιμορραγίας, ειδικά εάν παίρνετε αραιωτικά αίματος, όπως βαρφαρίνη (Coumadin), κλοπιδογρέλη (Plavix) ή ασπιρίνη. Το ίδιο ισχύει και για τη χρήση dong quai με πολλά βότανα και Συμπληρώματα Μιλήστε με το γιατρό σας πριν πάρετε το dong quai Αυτά είναι μερικά από τα βότανα και τα συμπληρώματα που μπορεί να λειτουργούν σαν αραιωτικά του αίματος:

    Πυρετός ( Tanacetum parthenium )
    Ιχθυέλαιο και άλλα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα
    Σκόρδο ( Allium sativum )
    Τζίντζερ ( Zingiber officinale )
    Ginkgo ( Ginkgo biloba )
    Τζίνσενγκ ( Panax ginseng )
    Γλυκόριζα ( Glycyrrhiza glabra )
    Κινεζικό κάλυμμα κρανίου ( Scutellaria baicalensis )
    Κουρκουμάς ( Curcuma longa )

Ορμονικά φάρμακα: Δεν υπάρχει μεγάλη έρευνα σχετικά με τη χρήση του dong quai με ορμονικά φάρμακα, όπως τα οιστρογόνα, οι προγεστερόνες, τα αντισυλληπτικά χάπια, η ταμοξιφαίνη ή η ραλοξιφαίνη (Evista). Όμως, επειδή το dong quai μπορεί να δρα σαν οιστρογόνα στο σώμα, δεν πρέπει να το παίρνετε με ορμονικά φάρμακα παρά μόνο υπό την επίβλεψη του γιατρού σας.

St. John's wort (Σπαθόχορτο): Τόσο το Dong quai όσο και το St. John's wort μπορούν να σας κάνουν πιο ευαίσθητους στο ηλιακό φως. Μιλήστε με το γιατρό σας πριν τα πάρετε μαζί.

 

Σημείωση:
Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή.

Οι πληροφορίες που δίδονται για τα βότανα και τις ιδιότητες τους έχουν αντληθεί από βιβλία, συγγράμματα βοτανολογίας και έρευνες.

Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.

Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ή σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς τη γνώμη κάποιου ειδικού.