Menu
Your Cart

Muira puama (Ptychopetalum olacoides) powder 100γρ

Muira puama (Ptychopetalum olacoides) powder 100γρ
Muira puama (Ptychopetalum olacoides) powder 100γρ
9,50€
Χωρίς ΦΠΑ: 8,41€
  • Απόθεμα: Σε Απόθεμα
  • Κωδικός: vm595
  • Βάρος: 0.10kg

Περιγραφή

Το Muira puama (Ptychopetalum olacoides)

χρησιμοποιείται για την πρόληψη σεξουαλικών διαταραχών και για την αύξηση του ενδιαφέροντος για σεξουαλική δραστηριότητα (ως αφροδισιακό). Χρησιμοποιείται επίσης για στομαχικές διαταραχές, διαταραχές της εμμήνου ρύσεως, πόνους στις αρθρώσεις (ρευματισμούς) και παράλυση που προκαλείται από πολιομυελίτιδα. και ως γενικό τονωτικό και διεγερτικό της όρεξης.
 
Γνωστό και ως «ξύλο του έρωτα», το Muira Puama έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό από τον λαό του Αμαζονίου για τη διαχείριση μιας ποικιλίας καταστάσεων που σχετίζονται με την ηλικία. Διατίθεται στην αγορά στη Βραζιλία ως «διεγερτικό σώματος, ενεργητικό τονωτικό και αφροδισιακό». Μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την υποστήριξη της υγιούς στυτικής απόκρισης και την αποκατάσταση της λίμπιντο σε άνδρες που υποφέρουν από τις συνέπειες της κόπωσης ή τα παράπονα που σχετίζονται με την ηλικία.
 
Το Muira Puama περιέχει «στερόλες», τα δομικά στοιχεία των ορμονών του φύλου όπως η τεστοστερόνη. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι αυτό το βότανο χαλαρώνει το σηραγγώδες σώμα - μια περιοχή σαν σφουγγάρι που συγκρατεί το αίμα κατά τη διάρκεια μιας στύσης. Αυτή η χαλάρωση επιτρέπει να ρέει περισσότερο αίμα, παράγοντας μια ισχυρότερη και πιο σταθερή στυτική απόκριση. Ο Δρ Jacques Maynberg πραγματοποίησε δύο μελέτες στο Ινστιτούτο Σεξολογίας στο Παρίσι, όπου έδωσε σε άνδρες με χαμηλή λίμπιντο και μειωμένη στυτική ικανότητα Muira Puama για δύο εβδομάδες. Και στις δύο μελέτες μεταξύ 60% - 70% των ανδρών ανέφεραν αξιοσημείωτη αύξηση της λίμπιντο και βελτίωση στην ικανότητά τους να διατηρήσουν μια στύση.
Πραγματοποιήθηκε μια μελέτη με 202 γυναίκες για τη διερεύνηση της δυνατότητας του Muira Puama ως βότανο που τονώνει τη λίμπιντο για γυναίκες με χαμηλή σεξουαλική ορμή. Διαπιστώθηκε ότι μετά από ένα μήνα λήψης συμπληρωμάτων με αυτό το βότανο, το 65% ανέφερε βελτιώσεις στη σεξουαλική επιθυμία και ικανοποίηση. Μερικές από τις γυναίκες βίωσαν επίσης περισσότερες σεξουαλικές φαντασιώσεις και αυξημένη ένταση οργασμού.
 
Κεντρικό νευρικό σύστημα
Οι αυτόχθονες πληθυσμοί του Αμαζονίου καταναλώνουν το Muira Puama για αιώνες ως θεραπεία για ένα υποτονικό κεντρικό νευρικό σύστημα. Όταν αυτό το φυτό μελετήθηκε από τους Siqueira et al για την επίδρασή του στο κεντρικό νευρικό σύστημα, διαπιστώθηκε ότι, «οι ρίζες Muira Puama διαθέτουν διάφορες δραστηριότητες του κεντρικού νευρικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων ήπιων αγχογονικών επιδράσεων» - που σημαίνει ότι βοηθούν στην τόνωση του ΚΝΣ που μπορεί να οδηγούν σε αυξημένη πνευματική απόδοση και σωματική αντοχή.
 
Μνήμη
Μελέτες έχουν δείξει ότι η Muira Puama μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της μνήμης μεταξύ των ηλικιωμένων ατόμων. Σε μια μελέτη που διεξήχθη από Βραζιλιάνους ερευνητές το 2004, οι γηρασμένοι αρουραίοι όταν έλαβαν θεραπεία με αυτό το βότανο είχαν καλή απόδοση σε τεστ μνήμης, μαζί με ενήλικα ποντίκια. Αυτό το αποτέλεσμα ενίσχυσης της μνήμης πιστεύεται ότι οφείλεται στην ικανότητά του να αναστέλλει την ακετυλοχολινεστεράση . Η ακετυλοχολινεστεράση είναι ένα ένζυμο που διασπά τον νευροδιαβιβαστή ακετυλοχολίνη, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη γνωστική λειτουργία και τη μνήμη. Προστατεύοντας την ακετυλοχολιενεστεράση, αυτό το βότανο μπορεί να έχει θεραπευτικές ιδιότητες για άτομα με γνωστικά προβλήματα και άτομα με προβλήματα μνήμης.
 
Ιστορικά, όλα τα μέρη του Muira Puama έχουν χρησιμοποιηθεί για ιατρική χρήση, αλλά ο φλοιός και οι ρίζες είναι τα πιο χρησιμοποιούμενα μέρη αυτού του φυτού. Αναφέρεται στη  Βραζιλιάνικη Φαρμακοποιία ως ισχυρό αφροδισιακό και χρησιμοποιείται από καιρό στον Αμαζόνιο από αυτόχθονες πληθυσμούς για διάφορους σκοπούς. Οι ιθαγενείς κατά μήκος του ποταμού Ρίο Νέγκρο του βραζιλιάνικου Αμαζονίου χρησιμοποιούν τους μίσχους και τις ρίζες από νεαρά φυτά ως τονωτικό για τη θεραπεία νευρομυϊκών προβλημάτων. Ένα αφέψημα ρίζας χρησιμοποιείται σε λουτρά και λάδια μασάζ για τη θεραπεία της παράλυσης. Ένα τσάι από ρίζα και φλοιό λαμβάνεται για τη θεραπεία της σεξουαλικής δυσλειτουργίας, των ρευματισμών, της λαβής και της καρδιακής και γαστρεντερικής αδυναμίας – εκτιμάται επίσης ως προληπτικό για τη φαλάκρα. Στη βραζιλιάνικη βοτανοθεραπεία, το Muira Puama είναι ένα πολύ γνωστό σεξουαλικό διεγερτικό με τη φήμη του ισχυρού αφροδισιακού.

Παραδοσιακή χρήση
Συχνά αναφέρεται ως το «Viagra του Αμαζονίου», το Muira Puama έχει μια διαρκή ιστορία παραδοσιακής χρήσης ως τονωτικό ενέργειας, θεραπεία για την ανικανότητα και προσφέρει μια φυσική θεραπευτική προσέγγιση για την απώλεια της λίμπιντο σε άνδρες και γυναίκες.
Στην Ευρώπη έχει επίσης μακρά ιστορία χρήσης ως αντιρευματικό, αφροδισιακό, τονωτικό για τη γενική υγεία και για γαστρεντερικές διαταραχές.

Τυπική χρήση
Για λήψη ως βάμμα
Δοσολογία 2-4 ml έως δύο φορές την ημέρα
ή όπως συνιστάται από βοτανολόγο

Στοιχεία
Οι κύριες φυτικές χημικές ουσίες που βρίσκονται στο Muira Puama περιλαμβάνουν: άλφα-κοπαένιο, άλφα-ελεμένιο, άλφα-γουαϊένιο, άλφα-χουμουλένιο, άλφα-μουουρολένιο, άλφα-πινένιο, άλφα-ρησινικό οξύ, άλφα-τερπινένιο, αραχιδικό οξύ, αλλο-αρωματενδρέν, βεχενικό οξύ, βήτα-δισαβολένιο, βήτα-καρυοφυλλένιο, βήτα-πινένιο, βήτα-ρησινικό οξύ, βήτα-σιτοστερόλη, βήτα-τρανσφαρνεσένιο, βορνεόλη, καμπεστερόλες, καμφένιο, καμφορά, καρ-3-ένιο, καρυοφυλλένιο, κερωτικό οξύ, χρώμιο, κουμαρίνη , cubebene, δέλτα-καδινένιο, δοτριακοντανοϊκό οξύ, ελιξένιο, εργοστερόλες, ευγενόλη, αιθέρια έλαια, γάμμα-μουουρολένιο, εντριακοντανοϊκό οξύ, επτακοσανοϊκό οξύ, λιγνοκερικό οξύ, λιμονένιο, λιναλοόλη, λουπεόλη, μελισσενικό οξύ, μονραπανικοϊκό οξύ, μοναραπικανοϊκό οξύ, μοναραπικανοϊκό οξύ, μουρκνοϊκό οξύ, , παρα-κυμένιο, πεντακοσανοϊκό οξύ, φλοβαφαίνη, στιγμαστερόλες, τριχοσανικό οξύ και μη κοσανικό οξύ.
 
Σημείωση:
Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή.
Οι πληροφορίες που δίδονται για τα βότανα και τις ιδιότητες τους έχουν αντληθεί από βιβλία, συγγράμματα βοτανολογίας και έρευνες.
Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ή σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς τη γνώμη κάποιου ειδικού.