Menu
Your Cart

Μπόλντο (Peumus boldus) 100γρ

Μπόλντο (Peumus boldus) 100γρ
Μπόλντο (Peumus boldus) 100γρ
6,40€
Χωρίς ΦΠΑ: 5,66€
  • Απόθεμα: Σε Απόθεμα
  • Κωδικός: vm598
  • Βάρος: 0.10kg

Περιγραφή

Μπόλντο (Peumus boldus)

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία το Μπολντο χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση διαταραχών του γαστρεντερικού συστήματος και του συκωτιού. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές έρευνες πάνω στις ιδιότητες του συγκεκριμένου βοτάνου. Η κατανάλωση του έχει πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα στην περίπτωση των χολολιθιάσεων.

Το Μπόλντο είναι ένα δέντρο που φυτρώνει στα βουνά των Άνδεων στη Νότια Αμερική. Είναι ενδιαφέρον ότι στη Χιλή βρέθηκαν απολιθωμένα φύλλα μπόλντο που χρονολογούνται πριν από πάνω από δεκατρείς χιλιάδες χρόνια. Αυτά τα απολιθώματα έχουν αποτυπώματα ανθρώπινων δοντιών, υποδηλώνοντας ότι το boldo έχει μακρά ιστορία διατροφικής ή ιατρικής χρήσης.

Το Μπόλντο χρησιμοποιείται για ήπιους γαστρεντερικούς (GI) σπασμούς, χολόλιθους, πόνους στις αρθρώσεις (ρευματισμούς), λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης, ηπατική νόσο και γονόρροια. Είναι επίσης να αυξήσει τη ροή των ούρων για να απαλλάξει το σώμα από τα υπερβολικά υγρά, να μειώσει το άγχος, να αυξήσει τη ροή της χολής και να σκοτώσει τα βακτήρια.
Πώς λειτουργεί;

Το Μπόλντο περιέχει χημικές ουσίες που μπορεί να αυξήσουν την παραγωγή ούρων, να καταπολεμήσουν την ανάπτυξη βακτηρίων στα ούρα και να τονώσουν το στομάχι.

 

Χρήσεις & Αποτελεσματικότητα
Ανεπαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας για...

     Πέτρες στη χολή.
     Πόνοι στις αρθρώσεις (ρευματισμοί).
     Λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης.
     Ηπατική νόσο.
     Ανησυχία.
     Βλεννόρροια.
     Κατακράτηση υγρών.
     Δυσκοιλιότητα ή έξαψη από τα έντερα.
     Ήπιοι σπασμοί στομάχου ή εντέρου.
     Αλλες καταστάσεις.

Απαιτούνται περισσότερα στοιχεία για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του boldo για αυτές τις χρήσεις.

 

Παρενέργειες

Το Μπόλντο μπορεί να είναι ΑΣΦΑΛΕΣ όταν χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς. Δηλητηρίαση από την ασκαριδόλη, μια χημική ουσία που εμφανίζεται φυσικά στο μπόλντο, έχει συμβεί σε άτομα που παίρνουν μπόλντο. Το Μπόλντο μπορεί να προκαλέσει ηπατική βλάβη όταν λαμβάνεται από το στόμα. Εάν παίρνετε μπόλντο, χρησιμοποιήστε μόνο παρασκευάσματα χωρίς ασκαριδόλη. Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, το boldo μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό.

 

Ειδικές Προφυλάξεις & Προειδοποιήσεις
Εγκυμοσύνη και θηλασμός: Το Μπόλντο μπορεί να είναι ΑΣΦΑΛΕΣ όταν χρησιμοποιείται από το στόμα σε φαρμακευτικές ποσότητες. Η ασκαριδόλη, μια χημική ουσία στο boldo, μπορεί να βλάψει το συκώτι.

Απόφραξη του χοληδόχου πόρου: Το Μπόλντο φαίνεται να μπορεί να αυξήσει τη ροή της χολής, ενός υγρού που παράγεται από το ήπαρ και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη. Η χολή περνά μέσα από μικρά κανάλια (αγωγούς) στο έντερο όπου παίζει σημαντικό ρόλο στην πέψη των λιπών. Αυτοί οι αγωγοί μπορεί να φράξουν. Υπάρχει ανησυχία ότι η επιπλέον ροή χολής που προκαλείται από το μπόλντο μπορεί να είναι επιβλαβής σε άτομα με φραγμένους χοληφόρους πόρους.

Ηπατική νόσο: Υπάρχει κάποια ανησυχία ότι το boldo μπορεί να βλάψει το συκώτι, ειδικά σε άτομα που πάσχουν από ηπατική νόσο. Μην χρησιμοποιείτε το boldo εάν έχετε προβλήματα με το συκώτι.

Χειρουργική επέμβαση: Το Μπόλντο μπορεί να επιβραδύνει την πήξη του αίματος, επομένως υπάρχει κάποια ανησυχία ότι μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα υπερβολικής αιμορραγίας κατά τη διάρκεια και μετά την επέμβαση. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε το boldo τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από μια προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση.
Αλληλεπιδράσεις
Βαθμολογία αλληλεπίδρασης λιθίου: Μέτρια Να είστε προσεκτικοί με αυτόν τον συνδυασμό. Μιλήστε με τον πάροχο υγείας σας.

Το Μπόλντο μπορεί να έχει αποτέλεσμα όπως ένα χάπι νερού ή "διουρητικό". Η λήψη μπόλντο μπορεί να μειώσει το πόσο καλά το σώμα απαλλάσσεται από το λίθιο. Αυτό θα μπορούσε να αυξήσει την ποσότητα λιθίου στο σώμα και να οδηγήσει σε σοβαρές παρενέργειες. Μιλήστε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν εάν παίρνετε λίθιο. Η δόση του λιθίου σας μπορεί να χρειαστεί αλλαγή.
Φάρμακα που μπορούν να βλάψουν το ήπαρ (Ηπατοτοξικά φάρμακα) Βαθμολογία αλληλεπίδρασης: Μέτρια Να είστε προσεκτικοί με αυτόν τον συνδυασμό. Μιλήστε με τον πάροχο υγείας σας.

Το Μπόλντο μπορεί να βλάψει το συκώτι. Η λήψη του μπόλντο μαζί με φάρμακα που μπορεί επίσης να βλάψουν το συκώτι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ηπατικής βλάβης. Μην πάρετε το boldo εάν παίρνετε ένα φάρμακο που μπορεί να βλάψει το συκώτι.

Ορισμένα φάρμακα που μπορούν να βλάψουν το ήπαρ περιλαμβάνουν ακεταμινοφαίνη (Tylenol και άλλα), αμιωδαρόνη (Cordarone), καρβαμαζεπίνη (Tegretol), ισονιαζίδη (INH), μεθοτρεξάτη (Rheumatrex), μεθυλντόπα (Aldomet), φλουκοναζόλη (Diflucan), ιτρακοναζόλη (Sporanox), ερυθρομυκίνη (Erythrocin, Ilosone, άλλα), φαινυτοΐνη (Dilantin), λοβαστατίνη (Mevacor), πραβαστατίνη (Pravachol), σιμβαστατίνη (Zocor) και πολλά άλλα.
Φάρμακα που επιβραδύνουν την πήξη του αίματος (Αντιπηκτικά / Αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα) Βαθμολογία αλληλεπίδρασης: Μέτρια Να είστε προσεκτικοί με αυτόν τον συνδυασμό. Μιλήστε με τον πάροχο υγείας σας.

Το Μπόλντο μπορεί να επιβραδύνει την πήξη του αίματος. Η λήψη του boldo μαζί με φάρμακα που επίσης επιβραδύνουν την πήξη μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης μώλωπες και αιμορραγίας.

Ορισμένα φάρμακα που επιβραδύνουν την πήξη του αίματος περιλαμβάνουν ασπιρίνη, κλοπιδογρέλη (Plavix), δικλοφενάκη (Voltaren, Cataflam, άλλα), ιβουπροφαίνη (Advil, Motrin, άλλα), ναπροξένη (Anaprox, Naprosyn, άλλα), δαλτεπαρίνη (Fragmin), ενοξαπαρίνη (Lovenox) , ηπαρίνη, βαρφαρίνη (Coumadin) και άλλα.
Τακρόλιμους (Prograf) Βαθμολογία αλληλεπίδρασης: Μέτρια Να είστε προσεκτικοί με αυτόν τον συνδυασμό. Μιλήστε με τον πάροχο υγείας σας.

Το Tacrolimus είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για την πρόληψη της απόρριψης οργάνων σε άτομα με μεταμόσχευση οργάνων. Η λήψη μπόλντο με τακρόλιμους μπορεί να μειώσει την ποσότητα τακρόλιμους στον οργανισμό. Αυτό θα μπορούσε να μειώσει την αποτελεσματικότητα της τακρόλιμους και να αυξήσει την πιθανότητα απόρριψης μοσχεύματος. Μην πάρετε το boldo εάν παίρνετε τακρόλιμους μετά από μεταμόσχευση οργάνου.
Βαρφαρίνη (Coumadin) Βαθμολογία αλληλεπίδρασης: Μέτρια Να είστε προσεκτικοί με αυτόν τον συνδυασμό. Μιλήστε με τον πάροχο υγείας σας.

Η βαρφαρίνη (Coumadin) χρησιμοποιείται για την επιβράδυνση της πήξης του αίματος. Το Μπόλντο μπορεί επίσης να επιβραδύνει την πήξη του αίματος. Η λήψη μπόλντο μαζί με βαρφαρίνη (Coumadin) μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης μώλωπες και αιμορραγίας. Φροντίστε να ελέγχετε το αίμα σας τακτικά. Η δόση της βαρφαρίνης σας (Coumadin) μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει.
Δοσολογία

Η κατάλληλη δόση του boldo για χρήση ως θεραπεία εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η ηλικία, η υγεία του χρήστη και πολλές άλλες συνθήκες. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αρκετές επιστημονικές πληροφορίες για τον προσδιορισμό του κατάλληλου εύρους δόσεων για το boldo. Λάβετε υπόψη ότι τα φυσικά προϊόντα δεν είναι πάντα απαραίτητα ασφαλή και οι δόσεις μπορεί να είναι σημαντικές. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις σχετικές οδηγίες στις ετικέτες των προϊόντων και συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό ή το γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία υγείας πριν από τη χρήση.

 

Σημείωση:
Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή.

Οι πληροφορίες που δίδονται για τα βότανα και τις ιδιότητες τους έχουν αντληθεί από βιβλία, συγγράμματα βοτανολογίας και έρευνες.

Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.

Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ή σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς τη γνώμη κάποιου ειδικού.