• Μανιτάρι Cordyceps (σε Σκόνη)

Τα μανιτάρια Cordyceps    

 είναι γνωστά στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική και έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες για τη θεραπεία πολλών ασθενειών. Οι μελέτες σε ζώα και εργαστήρια υποδεικνύουν ότι το Cordyceps έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς και να καταπολεμήσει τη φλεγμονή, τον καρκίνο, τον διαβήτη και τη γήρανση. Ωστόσο, απομένει τα αποτελέσματα αυτά να επιβεβαιωθούν από ανάλογες μελέτες στους ανθρώπους.
Παρ 'όλα αυτά, υπήρξαν ανθρώπινες μελέτες σχετικά με τις επιδράσεις του Cordyceps στην άσκηση. Οι μύκητες έχουν βρεθεί ότι ενισχύουν την ενέργεια και τη χρήση οξυγόνου κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Το Cordyceps έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ικανότητα  άσκησης σε ηλικιωμένους και νεότερους ενήλικες.
Η έρευνα σε ποντίκια υποδηλώνει ότι τα Cordyceps έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες.
Εργαστηριακές μελέτες σε ζώα υποδεικνύουν ότι το Cordyceps μπορεί να έχει τη δυνατότητα να θεραπεύσει τον καρκίνο, καθώς και κάποιες παρενέργειες των θεραπειών του καρκίνου. Ωστόσο, αυτές οι επιδράσεις δεν έχουν μελετηθεί στον άνθρωπο και απαιτείται περισσότερη έρευνα.
Τα χρόνια αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι κοινά σε άτομα με ανεξέλεγκτο διαβήτη και μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Η έρευνα σε ζώα υποδηλώνει ότι το Cordyceps μπορεί να έχει δυνατότητα επιτυχούς αντιμετώπισης του διαβήτη.
Το Cordyceps μπορεί να ωφελήσει την υγεία της καρδιάς βοηθώντας στην πρόληψη των αρρυθμιών και στη μείωση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων και της "κακής" LDL χοληστερόλης.
Η έρευνα προτείνει ότι τα Cordyceps μειώνουν τους φλεγμονώδεις δείκτες στα ζώα. Ωστόσο, οι επιδράσεις τους στη φλεγμονή στους ανθρώπους παραμένουν άγνωστες.


Δοσολογία:
Η δοσολογία που χρησιμοποιείται συνήθως είναι 1-3 γρ. την ημέρα. Αυτό το εύρος δεν συσχετίζεται με παρενέργειες και έχει διαπιστωθεί ότι έχει ορισμένα οφέλη για την υγεία.
Διαλύστε κοφτό κουταλάκι του γλυκού Cordyceps σε μορφή σκόνης σε νερό ή χυμό και πιείτε το 1-2 φορές την ημέρα

Ιδιαίτερες προφυλάξεις:
Καμία μελέτη δεν έχει εξετάσει ακόμα την ασφάλεια του Cordyceps στους ανθρώπους. Ωστόσο, μια μακρά ιστορία χρήσης στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική υποδηλώνει ότι είναι μη τοξικό. Στην πραγματικότητα, η κινεζική κυβέρνηση ενέκρινε το Cordyceps CS-4 για χρήση στα νοσοκομεία και το αναγνωρίζει ως ένα ασφαλές, φυσικό φάρμακο.

Βάρος: 50γρ

Προέλευση: Κίνα

Σημείωση:
Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή.

Οι πληροφορίες που δίδονται για τα βότανα και τις ιδιότητες τους έχουν αντληθεί από βιβλία, συγγράμματα βοτανολογίας και έρευνες.

Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.

Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ή σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς τη γνώμη κάποιου ειδικού.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Μανιτάρι Cordyceps (σε Σκόνη)

  • Κωδικός Προϊόντος: sf143
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 7,40€