• Βάμμα Ρεμάνια (Rehmannia glutinosa) 50ml

Για παθήσεις των νεφρών και των επινεφριδίων   

Το Βάμμα Ρεμάνια (Rehmannia glutinosa)     

Αν και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στο Δυτικό κόσμο, αυτό το βότανο χρησιμοποιείται στην Κίνα για την προαγωγή της συνολικότερης νεφρικής υγείας και την θεραπεία αρκετών παθήσεων των νεφρών. Μελέτες που διεξήχθησαν σε νεφροπαθείς που έλαβαν αυτό το βότανο, απέδειξαν τη χρησιμότητά του στη μείωση των επιπέδων κρεατινίνης, γεγονός που αποτελεί κλινική ένδειξη της βελτίωσης της λειτουργίας των νεφρών.

Η Ρεμάνια είναι ένα από τα 50 θεμελιώδη βότανα που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, όπου έχει το όνομα Shu di-huang.
Eίναι ένα από τα πιο σημαντικά κινέζικα βότανα για παθήσεις των νεφρών και των επινεφριδίων. Φαίνεται επίσης να καταπολεμά την καταστολή των επινεφριδίων που προκαλούνται από στεροειδείς ορμόνες και έχει μια παρόμοια επίδραση (ως τονωτικό) στον φλοιό των επινεφριδίων, όπως γλυκόριζα

Ένα χαρακτηριστικό της ρεμάνιας είναι ότι είναι σε μια μικρή ομάδα βοτάνων που χρησιμοποιούνται για αυτοάνοσα νοσήματα όπως ο λύκος, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ινομυαλγία και σκλήρυνση κατά πλάκας. Η Ρεμάνια χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων και την εξέλιξη των ασθενειών αυτών μαζί με άλλα αντιφλεγμονώδη βότανα.

Η ρεμάνια φαίνεται να εμποδίζει την διάχυση της κορτιζόνης στο σώμα με αποτέλεσμα την καλύτερη απορρόφηση των θεραπευτικών ουσιών.
Παραδοσιακά την χρησιμοποιούν στην κινέζικη ιατρική για τις εμβοές και την απώλεια της ακοής .
Η ρεμάνια μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της στειρότητας και της ανδρικής ανικανότητας όταν λαμβάνεται κατά την αναπαραγωγική ηλικία. Για μεγαλύτερες ηλικίες μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση του πρόωρου γκριζαρίσματος των μαλλιών, την απόπτωση των δοντιών και των μαλλιών, για τους ιλίγγους και για τη νυχτερινή εφίδρωση.

Η Rehmannia χρησιμοποιείται για διαβήτη, μεταβολικό σύνδρομο, παχυσαρκία, νεφρική νόσο, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), αναιμία, πυρετό, εξασθενημένα οστά (οστεοπόρωση), ρευματοειδή αρθρίτιδα και αλλεργίες.

Παρενέργειες & Ασφάλεια
H Ρεμάνια είναι ΠΟΛΥ ΑΣΦΑΛΗΣ όταν λαμβάνεται από το στόμα για 8 εβδομάδες ή λιγότερο.
Ειδικές προφυλάξεις και προειδοποιήσεις:
Εγκυμοσύνη και θηλασμός : Δεν υπάρχουν επαρκείς αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια της λήψης του rehmannia εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε. Μείνετε στην ασφαλή πλευρά και αποφύγετε τη χρήση.
Διαβήτης : Εφόσον η αναταραχή μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη πρέπει να αποφεύγουν ή να είναι πολύ προσεκτικοί όσον αφορά τη λήψη φαρμάκων. Εάν έχετε διαβήτη και λαμβάνετε φάρμακα, ελέγχετε προσεκτικά το σάκχαρό σας.
Χειρουργείο : Επειδή η rehmannia μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, μπορεί να παρεμβαίνει στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα κατά τη διάρκεια και μετά από τη χειρουργική επέμβαση. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε rehmannia τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν από μια προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση.

Αλληλεπιδράσεις:
Μέτρια Αλληλεπίδραση

Να είστε προσεκτικοί με αυτόν τον συνδυασμό!
Τα φάρμακα για διαβήτη (αντιδιαβητικά φάρμακα) αλληλεπιδρούν με το REHMANNIA
Η Rehmannia μπορεί να μειώσει το σάκχαρο στο αίμα. Υπάρχει ανησυχία ότι η λήψη φαρμάκων με άλλα φάρμακα για τον διαβήτη μπορεί να προκαλέσει μείωση του σακχάρου στο αίμα. Παρακολουθήστε προσεκτικά το σάκχαρό σας Η δόση του φαρμάκου για το διαβήτη σας μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει. Ορισμένα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τον διαβήτη περιλαμβάνουν γλιμεπιρίδη (Amaryl), γλυβουρίδη (DiaBeta, Glynase PresTabs, Micronase), ινσουλίνη, πιογλιταζόνη (Actos), ροσιγλιταζόνη (Avandia) (Diabinese), γλιπιζίδη (Glucotrol), τολβουταμίδιο (Orinase) και άλλα.


Σημείωση:
Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή.

Οι πληροφορίες που δίδονται για τα βότανα και τις ιδιότητες τους έχουν αντληθεί από βιβλία, συγγράμματα βοτανολογίας και έρευνες.

Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.

Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ή σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς τη γνώμη κάποιου ειδικού.


Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Βάμμα Ρεμάνια (Rehmannia glutinosa) 50ml

  • Κωδικός Προϊόντος: bam140
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 14,00€