Menu
Your Cart

Βάμμα Ιαπωνικό βερίκοκο (Prunus mume) 50ml

Βάμμα Ιαπωνικό βερίκοκο (Prunus mume) 50ml
Βάμμα Ιαπωνικό βερίκοκο (Prunus mume) 50ml
18,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 14,52€
 • Απόθεμα: Σε Απόθεμα
 • Κωδικός: tin208
 • Βάρος: 0.20kg

Περιγραφή

Βάμμα Ιαπωνικό βερίκοκο (Prunus mume)

Το Ιαπωνικό βερίκοκο (Prunus mume) της οικογένειας rosaceae, έχει μελετηθεί για τις αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και ηπατοπροστατευτικές του ιδιότητες. Μια μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από την ελβετική εταιρεία Stragen Pharma εξετάζει βαθύτερα πώς αυτό το εκχύλισμα βερίκοκου μπορεί να ωφελήσει το συκώτι.

Το ιαπωνικό βερίκοκο είναι ένα μικρό διακοσμητικό οπωροφόρο δέντρο. Βγάζει κίτρινο καρπό και έχει αρωματικά ροζ και λευκά άνθη. Ο καρπός, τα κλαδιά και τα άνθη χρησιμοποιούνται για την παρασκευή φαρμάκων.

Οι άνθρωποι παίρνουν ιαπωνικό βερίκοκο για πυρετό, βήχα, στομαχικές και εντερικές διαταραχές, προβλήματα ύπνου (αϋπνία), συμπτώματα εμμηνόπαυσης, καρκίνο και πρόληψη καρδιακών παθήσεων . Χρησιμοποιείται επίσης για αποτοξίνωση και δίψα.

Το ιαπωνικό βερίκοκο μερικές φορές εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα για ηλιακά εγκαύματα.

Στην κατασκευή, το ιαπωνικό βερίκοκο προστίθεται σε καλλυντικές λοσιόν.

Ο ιαπωνικός χυμός φρούτων βερίκοκου είναι ένα παραδοσιακό ιαπωνικό ρόφημα.

Πώς λειτουργεί ?

Το ιαπωνικό βερίκοκο περιέχει χημικές ουσίες που μπορεί να σκοτώσουν τα καρκινικά κύτταρα και ορισμένα βακτήρια. Το ιαπωνικό βερίκοκο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων μειώνοντας τα επίπεδα λίπους στο αίμα και επιτρέποντας στο αίμα να ρέει καλύτερα.
 • Χρήσεις

       Επίμονη καούρα. Οι άνθρωποι που τρώνε ιαπωνικό βερίκοκο κάθε μέρα μπορεί να έχουν λιγότερες πιθανότητες να έχουν επίμονη καούρα από εκείνους που δεν τρώνε ιαπωνικό βερίκοκο.
       Λοίμωξη του πεπτικού συστήματος που μπορεί να οδηγήσει σε έλκη (Helicobacter pylori ή ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού). Η κατανάλωση αραιωμένου συμπυκνώματος ιαπωνικού χυμού βερίκοκου δεν φαίνεται να βοηθά στη θεραπεία λοιμώξεων από ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού. Επίσης, οι περισσότεροι άνθρωποι που τρώνε ιαπωνικό βερίκοκο δεν φαίνεται να έχουν μικρότερες πιθανότητες να αναπτύξουν λοίμωξη από ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού σε σύγκριση με εκείνους που δεν τρώνε ιαπωνικό βερίκοκο.
       Οίδημα (φλεγμονή) του ήπατος που προκαλείται από τον ιό της ηπατίτιδας C (ηπατίτιδα C). Η πρώιμη έρευνα δείχνει ότι η λήψη ιαπωνικού βερίκοκου βελτιώνει τους δείκτες ηπατικής βλάβης σε άτομα με ηπατίτιδα C. Αλλά δεν είναι σαφές εάν η λήψη ιαπωνικού βερίκοκου μειώνει τον κίνδυνο επιπλοκών της ηπατίτιδας C.
       Υψηλή πίεση του αίματος. Οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι η λήψη ιαπωνικού βερίκοκου δεν μειώνει την αρτηριακή πίεση σε άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση.
       Συσσώρευση λίπους στο ήπαρ σε άτομα που πίνουν λίγο ή καθόλου αλκοόλ (μη αλκοολική λιπώδης ηπατική νόσος ή NAFLD). Η πρώιμη έρευνα δείχνει ότι η λήψη ιαπωνικού βερίκοκου βελτιώνει τους δείκτες τραυματισμού του ήπατος σε άτομα με NAFLD. Αλλά δεν είναι σαφές εάν η λήψη ιαπωνικού βερίκοκου μειώνει τον κίνδυνο επιπλοκών της NAFLD.
       Πυρετός.
       Βήχας.
       Διαταραχές του στομάχου.
       Δυσκολία στον ύπνο (αϋπνία).
       Συμπτώματα εμμηνόπαυσης.
       Καρκίνος.
       Πρόληψη καρδιακών παθήσεων.
       Κούραση.
       Αρθρίτιδα.
       Ηλιακό έγκαυμα, όταν εφαρμόζεται στο δέρμα.
       Αλλες καταστάσεις.

  Απαιτούνται περισσότερα στοιχεία για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του ιαπωνικού βερίκοκου για αυτές τις χρήσεις.

 •  

Παρενέργειες

Τα επεξεργασμένα φρούτα φαίνεται να είναι ασφαλή σε ποσότητες τροφίμων. Αλλά το ωμό φρούτο μπορεί να είναι ΑΣΦΑΛΕΣ για κατανάλωση επειδή περιέχει τοξικές χημικές ουσίες. Θα πρέπει να καταναλώνονται μόνο επεξεργασμένα φρούτα.

Δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για να γνωρίζουμε εάν είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσετε ιαπωνικό βερίκοκο σε φαρμακευτικές ποσότητες ή να το εφαρμόσετε στο δέρμα.

Ειδικές Προφυλάξεις & Προειδοποιήσεις

Εγκυμοσύνη και θηλασμός : Δεν είναι αρκετά γνωστά για τη χρήση του ιαπωνικού βερίκοκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Μείνετε στην ασφαλή πλευρά και αποφύγετε τη χρήση.

 

Χειρουργική επέμβαση : Το ιαπωνικό βερίκοκο μπορεί να επιβραδύνει την πήξη του αίματος. Υπάρχει κάποια ανησυχία ότι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αιμορραγίας κατά τη διάρκεια και μετά την επέμβαση. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε ιαπωνικό βερίκοκο τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν από μια προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση.

Αλληλεπιδράσεις


Φάρμακα που επιβραδύνουν την πήξη του αίματος (Αντιπηκτικά / Αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα) Βαθμολογία αλληλεπίδρασης: Μέτρια Να είστε προσεκτικοί με αυτόν τον συνδυασμό. Μιλήστε με τον πάροχο υγείας σας.

Το εκχύλισμα Ιαπωνικού βερίκοκου μπορεί να επιβραδύνει την πήξη του αίματος. Η λήψη εκχυλισμάτων ιαπωνικού λουλουδιού βερίκοκου μαζί με φάρμακα που επίσης επιβραδύνουν την πήξη μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες μώλωπες και αιμορραγίας.

Ορισμένα φάρμακα που επιβραδύνουν την πήξη του αίματος περιλαμβάνουν ασπιρίνη , κλοπιδογρέλη ( Plavix ), δικλοφενάκη ( Voltaren , Cataflam , άλλα), ιβουπροφαίνη (Advil, Motrin, άλλα), ναπροξένη (Anaprox, Naprosyn , άλλα), δαλτεπαρίνη ( Fragmin ), ενοξαπαρίνη ( Lovenox ) , ηπαρίνη , βαρφαρίνη ( Coumadin ) και άλλα.

 

Σημείωση:
Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή.
Οι πληροφορίες που δίδονται για τα βότανα και τις ιδιότητες τους έχουν αντληθεί από βιβλία, συγγράμματα βοτανολογίας και έρευνες.
Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ή σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς τη γνώμη κάποιου ειδικού.