• Βάμμα Μαύρο Κύμινο (Nigella sativa) 50ml

'Ενα ιδιαίτερα ευεργετικό εκχύλισμα    

Το Βάμμα Μαύρο Κύμινο (Nigella sativa)    

είναι ένα ιδιαίτερα ευεργετικό εκχύλισμα, το οποίο συμβάλλει σημαντικά στην προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος και στη δημιουργία ενός εξαιρετικά ανθεκτικού οργανισμού, ο οποίος είναι σε θέση να αντιστέκεται στις ασθένειες. Παρασκευάζεται από την εκχύλιση του μαύρου κύμινου μέσα σε αιθυλική αλκοόλη και θεωρείται ένα πολύ ισχυρό αντιβιοτικό, καθώς στη σύστασή του περιέχει φωσφορικά άλατα, σίδηρο, ενώσεις υδατανθράκων και αντιβιοτικά, τα οποία είναι ικανά να σκοτώνουν τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Επιπροσθέτως, έρευνες έχουν αποδείξει ότι το βάμμα μαύρου κύμινου περιέχει καροτίνη η οποία μετατρέπεται στο ήπαρ σε βιταμίνη Α, βιταμίνη γνωστή για την αντικαρκινική της δράση.

Το μαύρο κύμινο περιέχει πληθώρα από θρεπτικά συστατικά, όπως ω3, ω6, ω9, βιταμίνες και ένζυμα. Τα πιο βασικά από τα συστατικά αυτά είναι η θυμοκυνόνη και η θυμόλη. Το μαύρο κύμινο βοηθά στην ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπου, στην αύξηση της αντοχής του στις ασθένειες και δρα προληπτικά ενάντια σε αυτές.

Οι ιδιότητες που έχει το μαύρο κύμινο, σύμφωνα με την παράδοση, είναι οι εξής: αντιβιοτικές, αντιβακτηριδιακές, ανοσορυθμιστικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, αναλγητικές, διουρητικές, λιποδιαλυτικές και καθαρτικές. Χρησιμοποιείται επίσης σε δερματικές διαταραχές και παθήσεις.
Το μαύρο κύμινο και η ιστορία του

Η λατινική ονομασία του μαύρου κύμινου είναι nigella sativa. Το λάδι του μαύρου κύμινου ονομάζεται και λάδι «λάδι των Φαραώ» γιατί έχει βρεθεί σε τάφους των Φαραώ της Αιγύπτου. Η Κλεοπάτρα το χρησιμοποιούσε ως φάρμακο και ως καλλυντικό. Ο Έλληνας γιατρός της αρχαιότητας Διοσκουρίδης χορηγούσε μαύρο κύμινο για τους πονοκεφάλους, τον πονόδοντο, τα εντερικά παράσιτα και τη ρινική συμφόρηση.

Ο Ιπποκράτης το θεωρούσε πολύτιμο για την αντιμετώπιση των ηπατικών και πεπτικών διαταραχών.


Τρόπος χρήσης

Ρίχνουμε 8-10 σταγόνες σε λίγο νερό 3 φορές την ημέρα και το πίνουμε. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται απερίσκεπτα.


Σημείωση:
Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή.

Οι πληροφορίες που δίδονται για τα βότανα και τις ιδιότητες τους έχουν αντληθεί από βιβλία, συγγράμματα βοτανολογίας και έρευνες.

Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.

Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ή σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς τη γνώμη κάποιου ειδικού.Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Βάμμα Μαύρο Κύμινο (Nigella sativa) 50ml

  • Κωδικός Προϊόντος: bam148
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 12,00€