• Βάμμα Άρνικα (Arnica montana) 50ml

Βάμμα Άρνικα (Arnica montana)    

Το όνομα arnica προέρχεται από την αρχαία Ελληνική λέξη «αρνακίς» που σημαίνει δέρμα αρνιού, λόγω της υφής των σεπάλων που καλύπτονται από μαλακά τριχίδια που περιβάλλουν τον ανθό. 
Η λέξη montana αναφέρεται στο φυσικό του οικοσύστημα, αφού φύεται σε ορεινές περιοχές του βορείου ημισφαιρίου. Η άρνικα χρησιμοποιείται για πολλούς αιώνες και στην Αμερική οι Ινδιάνοι τη χρησιμοποιούσαν για να παράγουν θεραπευτικές αλοιφές και βάμματα. 


Η Άρνικα θεωρείται πως έχει αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες οι οποίες οφείλονται στα αιθέρια έλαια που περιέχει. Στα αιθέρια αυτά έλαια, πιστεύεται άλλωστε πως οφείλεται και η ιδιότητα που έχει η Άρνικα να επιταγχύνει την "ανανέωση" των κυττάρων στους ιστούς της επιδερμίδας. Η Αρνικα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επιτάχυνση της επούλωσης του επιχείλιου έρπητα καθώς και για την αποφυγή εμφάνισης ουλών μετά από καψίματα.


Το Βάμμα Άρνικας είναι πάρα πολύ ισχυρό και πρέπει να χρησιμοποιείται με ιδιαίτερη προσοχή. Δεν πρέπει ποτέ να τοποθετείται αδιάλυτο πάνω στην επιδερμίδα. Για να προετοιμάσετε μία κομπρέσα Άρνικας, χρησιμοποιήστε 9 μέρη νερού με 1 μέρος Άρνικας (λ.χ. 9,0ml νερού με 1,0ml Άρνικας) και βουτήξτε μέσα στο διάλυμα ένα πανί ή έναν επίδεσμο. Τοποθετήστε το πάνω στην επιδερμίδα μέχρι να στεγνώσει ή αν θέλετε ανανεώστε (όχι όμως για διάρκεια μεγαλύτερη των 3 ωρών ημερησίως). Μπορείτε να προσθέσετε το βάμμα της Άρνικας σε μία κρέμα βάσης σε ποσοστό μέχρι 15,0% και να επαλείψετε την πονεμένη περιοχή. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε μερικές σταγόνες του βάμματος σε νερό και στη συνέχεια να τοποθετήσετε μέσα το πονεμένο μέλος.


Το βάμμα Άρνικας δεν πρέπει σε καμία απολύτως περίπτωση να καταναλώνεται εσωτερικά (είναι μόνο για εξωτερική χρήση), καθώς περιέχει την ουσία helenalin η οποία είναι τοξική. Δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με "ανοιχτές" πληγές.


Μόνο για εξωτερική χρήση καθώς είναι τοξικό.


Σημείωση:
Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή.

Οι πληροφορίες που δίδονται για τα βότανα και τις ιδιότητες τους έχουν αντληθεί από βιβλία, συγγράμματα βοτανολογίας και έρευνες.

Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.

Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ή σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς τη γνώμη κάποιου ειδικού.


Βάμμα Άρνικα (Arnica montana) 50ml

  • Κωδικός Προϊόντος: tin183
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 12,00€