Menu
Your Cart

Βάμμα Chaga (Inonotus obliquus) 50ml

Βάμμα Chaga  (Inonotus obliquus) 50ml
Βάμμα Chaga  (Inonotus obliquus) 50ml
Βάμμα Chaga  (Inonotus obliquus) 50ml
Βάμμα Chaga  (Inonotus obliquus) 50ml
Βάμμα Chaga (Inonotus obliquus) 50ml
12,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 9,68€
  • Απόθεμα: Σε Απόθεμα
  • Κωδικός: tin202

Περιγραφή

Το μανιτάρι Chaga ( Inonotus obliquus )     

είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ενώσεις που μπορεί να ωφελήσουν την υγεία.

Η κατανάλωση μανιταριών chaga ως μέρος μιας υγιεινής, ισορροπημένης διατροφής μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του οξειδωτικού στρες , στη μείωση της «κακής» χοληστερόλης και στην υποστήριξη της λειτουργίας του ανοσοποιητικού.


Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αρκετές ευεργετικές φυτικές ενώσεις, συμπεριλαμβανομένου:

τριτερπενοειδή
μελανίνες
πολυσακχαρίτες
πολυφαινόλες
φλαβάνεςΜείωση της χοληστερόλης
Τα μανιτάρια Chaga περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά και ενώσεις που μπορεί να μειώσουν τη λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας (LDL), τη λεγόμενη κακή χοληστερόλη .
Η υψηλή χοληστερόλη είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις , επομένως τα μανιτάρια chaga θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα για την προστασία από καρδιαγγειακές παθήσεις .


Πρόληψη και επιβράδυνση του καρκίνου
Ορισμένες μελέτες έχουν διερευνήσει την πιθανότητα τα μανιτάρια chaga να προλαμβάνουν τον καρκίνο και να επιβραδύνουν την ανάπτυξή του.

Το Chaga είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Αυτές είναι χημικές ουσίες που βοηθούν στην πρόληψη της κυτταρικής βλάβης που προκαλείται από ελεύθερες ρίζες ή οξειδωτικά.

Το οξειδωτικό στρες εμφανίζεται όταν το σώμα δεν μπορεί να παράγει αρκετά αντιοξειδωτικά για να αποτρέψει αυτή τη βλάβη. Η βλάβη από το οξειδωτικό στρες μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη πολλών καταστάσεων υγείας, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου .
Υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος

Οι κυτοκίνες είναι οι χημικοί αγγελιοφόροι του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι πρωτεΐνες που παίζουν ζωτικό ρόλο στην τόνωση των λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία αποτελούν την πρώτη γραμμή άμυνας του ανοσοποιητικού συστήματος έναντι μιας σειράς ασθενειών.

Το Chaga μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της παραγωγής κυτοκινών, υποστηρίζοντας το ανοσοποιητικό σύστημα βοηθώντας τα κύτταρα να επικοινωνούν μεταξύ τους. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στην καταπολέμηση λοιμώξεων, από μικρά κρυολογήματα έως απειλητικές για τη ζωή ασθένειες.

Όταν το σώμα καταπολεμά μια ασθένεια, η φλεγμονή υποστηρίζει τον αγώνα. Αλλά μερικές φορές, η φλεγμονή μεταβαίνει από μια βραχυπρόθεσμη επίθεση σε ένα χρόνιο πρόβλημα υγείας.
Ορισμένες ασθένειες, ιδιαίτερα χρόνιες παθήσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα , συνδέονται με φλεγμονή. Πρόσφατη έρευναΑξιόπιστη πηγή υποδηλώνει ότι ορισμένες καταστάσεις που δεν θεωρούνται φλεγμονώδεις - συμπεριλαμβανομένης της κατάθλιψης - μπορεί να οφείλονται εν μέρει σε χρόνια φλεγμονή.
Ο ρόλος του Chaga στη ρύθμιση της παραγωγής κυτοκίνης μπορεί επίσης να βοηθήσει στον έλεγχο της.Όπως και με άλλα συμπληρώματα και φάρμακα, το chaga εγκυμονεί ορισμένους κινδύνους. Μπορεί επίσης να προκαλέσει παρενέργειες και μπορεί να αλληλεπιδράσει επικίνδυνα με ορισμένα φάρμακα.
Το Chaga μειώνει το σάκχαρο στο αίμα , επομένως μπορεί να μην είναι ασφαλές για άτομα που λαμβάνουν ινσουλίνη και άλλα φάρμακα που μειώνουν το σάκχαρο του αίματος.
Το εκχύλισμα Chaga μπορεί επίσης να αναστείλει τη συσσώρευση αιμοπεταλίων , σύμφωνα με μελέτες σε τρωκτικά. Η συσσώρευση αιμοπεταλίων είναι ένα μέτρο του πόσο καλά συγκεντρώνονται τα κύτταρα του αίματος ενός ατόμου, κάτι που είναι απαραίτητο για την πήξη. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να επηρεάσει τα αντιπηκτικά και τα αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα.Για να μειώσετε τους κινδύνους από τη χρήση μανιταριών chaga, ένα άτομο θα πρέπει να εξετάσει :

    Συνέχιση της λήψης όλων των συνταγογραφούμενων φαρμάκων — το chaga δεν υποκαθιστά την παραδοσιακή φαρμακευτική αγωγή.
    Ενημέρωση γιατρού για όλα τα φάρμακα που παίρνει. Όπως και με άλλα φάρμακα και συμπληρώματα, το chaga μπορεί να αλλάξει την αποτελεσματικότητα διαφόρων φαρμάκων.
    Τεκμηρίωση τυχόν παρενεργειών από τη χρήση chaga. Αν και σπάνιο, το chaga θα μπορούσε να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση σε μερικούς ανθρώπους. Η δυσκολία στην αναπνοή, οι αλλαγές στον καρδιακό ρυθμό και η απώλεια συνείδησης είναι επείγοντα ιατρικά περιστατικά.
    Αποφυγή άλλων φυτικών συμπληρωμάτων ενώ παίρνετε chaga εκτός εάν ο γιατρός σας συμβουλεύσει διαφορετικά.
    Έρευνα για μάρκες συμπληρωμάτων και αγορές από αξιόπιστες πηγές — το chaga δεν παρακολουθείται από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).Στη δίαιτα

Τα άτομα που σχεδιάζουν να ενσωματώσουν τα μανιτάρια chaga στη διατροφή τους θα πρέπει να συμβουλευτούν έναν γιατρό πριν το κάνουν. Η σωστή ημερήσια πρόσληψη chaga ποικίλλει ανάλογα με τους στόχους της θεραπείας.
Ωστόσο, το chaga δεν υποκαθιστά άλλες μορφές ιατρικής περίθαλψης. Τα άτομα που έχουν παθήσεις όπως καρκίνο, διαβήτη ή υψηλή αρτηριακή πίεση θα πρέπει να συνεχίσουν τη συνήθη θεραπεία τους.

Οι άνθρωποι θα πρέπει να ενσωματώνουν το μανιτάρι chaga ως συμπλήρωμα μόνο υπό την καθοδήγηση ενός γιατρού.

 


Περίληψη

Τα μανιτάρια Chaga είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και μπορεί να έχουν πολλά πιθανά οφέλη για την υγεία.

Αν και χρειάζεται περισσότερη έρευνα, ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι τα μανιτάρια chaga μπορεί να είναι ευεργετικά για τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης, την επιβράδυνση της ανάπτυξης του καρκίνου, την υποστήριξη της λειτουργίας του ανοσοποιητικού και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Τα μανιτάρια Chaga είναι διαθέσιμα σε πολλά αφεψήματα ή συμπληρώματα βοτάνων.

Ωστόσο, ένα άτομο θα πρέπει να συμβουλευτεί τον γιατρό του πριν χρησιμοποιήσει συμπληρώματα chaga, καθώς μπορεί να αλληλεπιδράσουν με ορισμένα φάρμακα και μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες ή αλλεργικές αντιδράσεις σε ορισμένα άτομα.

 

Σημείωση:
Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή.

Οι πληροφορίες που δίδονται για τα βότανα και τις ιδιότητες τους έχουν αντληθεί από βιβλία, συγγράμματα βοτανολογίας και έρευνες.

Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.

Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ή σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς τη γνώμη κάποιου ειδικού.