Menu
Your Cart

Βάμμα Γυνόστεμμα - Jiaogulan (Gynostemma pentaphyllum) 50ml

Βάμμα Γυνόστεμμα - Jiaogulan (Gynostemma pentaphyllum) 50ml
Bestsellers
Βάμμα Γυνόστεμμα - Jiaogulan (Gynostemma pentaphyllum) 50ml
19,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 15,32€
  • Απόθεμα: Σε Απόθεμα
  • Κωδικός: tin142
  • Βάρος: 0.10kg

Περιγραφή

Το βότανο της αθανασίας   

To Gynostemma pentaphyllum ή Jiaogulan    

είναι ένα από τα πιο ισχυρά βότανα για την αποβολή των τοξίνων.
Αναρριχώμενο φυτό μεγαλώνει στην Κίνα, Βόρειο Βιετνάμ, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία. Το Gynostemma χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Περιέχει πολλές βιταμίνες , όπως ψευδάργυρο, φώσφορο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, κάλιο, σελήνιο, ασβέστιο, σίδηρο κ.α.

Το Jiaogulan έχει ένα τόσο μακρύ κατάλογο από αναζωογονητικές ιδιότητες που στην Κίνα το αποκαλούν το βότανο της «αθανασίας» . Ανήκει σε μια σπάνια κατηγορία των βοτάνων που ονομάζεται «adaptogens» που βοηθούν το σώμα σας χωρίς να προκαλούν καμία βλάβη ή ανισορροπία. Το Jiaogulan είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την οικοδόμηση φυσικής αντίστασης του σώματός μας στο στρες. Το εκπληκτικό αυτό βότανο έχει άμεση επίδραση στην καρδιο- αγγειακή υγεία και έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο του σαν το απόλυτο «φυτικό καρδιοαμυντικό».

 
Ρυθμίζει το λίπος στο αίμα, μειώνει το επίπεδο της χοληστερίνης, βοηθά στην οικοδόμηση ανοσίας, καθυστερεί τη διαδικασία γήρανσης, εμποδίζει τα κύτταρα να μετατραπούν σε καρκινικά και προλαμβάνει την αρτηριοσκλήρωση.
Επιστημονικές μελέτες στην Κίνα έχουν δείξει ότι το Jiaogulan (Jiao Gu Lan) μειώνει τη χοληστερίνη βελτιώνοντας την ικανότητα του ήπατος να στέλνει τη γλυκόζη και τους υδατάνθρακες στους μυς για τη μετατροπή τους σε ενέργεια αντί να μετατρέπει τη γλυκόζη σε τριγλυκερίδια τα οποία το σώμα αποθηκεύει σαν λίπος.
Επίσης, μειώνει την LDL (κακή χοληστερόλη), ενώ πετυχαίνει αύξηση της HDL (καλή χοληστερόλη). Βελτιώνει το μεταβολισμό του λίπους, μειώνει τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα και το λίπος των ιζημάτων στα αιμοφόρα αγγεία. Ενώ είναι μεγάλη η επίδρασή του στην υψηλή χοληστερίνη και τη παχυσαρκία, μπορεί την ίδια στιγμή να βελτιώσει και να ενισχύσει την πέψη, επιτρέποντας σε ένα λιπόσαρκο άτομο να αυξήσει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και να αυξήσει το σωματικό του βάρος με άπαχη μυϊκή μάζα. Αυτή η ρυθμιστική του επίδραση στις οργανικές λειτουργίες είναι το σήμα κατατεθέν του σαν προσαρμογόνο.


Το Γυνόστεμμα - Jiaogulan αναστέλλει την ανάπτυξη των όγκων που έχουν ήδη σχηματιστεί με διέγερση ειδικών κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού. Ασθενείς με καρκίνο που λαμβάνουν Jiaogulan δείχνουν σημαντική βελτίωση των λευκών αιμοσφαιρίων και στα επίπεδα αντισωμάτων, και αυξημένα επίπεδα Τ και Β λεμφοκυττάρων. Είναι ένα από τα καλύτερα ευρέος φάσματος βότανα που περιέχουν πολυσακχαρίτες, αμινοξέα, βιταμίνες, μέταλλα, φλαβόνες, σαπωνίνες και πολλά απαραίτητα ιχνοστοιχεία. Πολύ ασφαλές για μακροχρόνια χρήση. Ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη μείωση των παρενεργειών της χημειοθεραπείας και της ακτινοβολίας με ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.


Οι αθλητές χρησιμοποιούν το Jiaogulan για να βελτιώσουν την απόδοσή τους, επειδή αυξάνει την αντλητική λειτουργία της καρδιάς και βελτιώνει τη δύναμη συστολής του καρδιακού μυός. Τα άμεσα οφέλη είναι αυξημένη αντοχή κατά τη διάρκεια μιας έντονης σωματικής δραστηριότητας και ταχύτερη αποκατάσταση μετά.


Το Jiaogulan περιέχει 84 ευεργετικές σαπωνίνες – τρεις φορές περισσότερες από το ginseng, και δεν έχει καθόλου τοξικότητα. Λόγω της μεγάλης του περιεκτικότητας σε ευεργετικές σαπωνίνες έχει μελετηθεί ευρέως, και χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο σε παιδιά και ενήλικες, συμπεριλαμβανομένων και των ασθενών που αναρρώνουν από έκθεση σε ακτινοβολίες.
Πάνω από 300 επιστημονικά συγγράμματα αναδεικνύουν το Jiaogulan (επίσης γνωστό ως Gynostemma pentaphyllum) σαν ένα θαυμάσιο ανοσο-ενισχυτικό και αντιοξειδωτικό για όλες τις ηλικίες.
Έχει αποδειχθεί ότι το Jiaogulan είναι δραστικό σε καρκίνους του οισοφάγου, του πνεύμονα, του μαστού, της μήτρας, του προστάτη, του εγκεφάλου, των νεφρών, του θύμου και του δέρματος.
Μειώστε τον κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων και καρδιακών προσβολών με Jiaogulan, μειώνει δραστικά τις πιθανότητες ενός εγκεφαλικού επεισοδίου με αναστολή των αιμοπεταλίων από το να «κολλήσουν μεταξύ τους» πράγμα το οποίον εμποδίζει ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που προκαλείται από το σχηματισμό αιμοπηγμάτων. Η ίδια δράση αποτρέπει την απόφραξη των αρτηριών, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.


Στην Κίνα, οι γιατροί συνιστούν καθημερινές δόσεις Jiaogulan σε ασθενείς που αναρρώνουν από χειρουργική επέμβαση στην καρδιά και στον εγκέφαλο, επειδή το βότανο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας στην ταχύτερη και πιο αποτελεσματική ανάρωση. Ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπείες του καρκίνου, όπως ακτινοθεραπεία και χημειοθεραπεία λαμβάνουν Jiaogulan, καθώς η έρευνα έχει δείξει ότι το Jiaogulan αυξάνει τα λευκά αιμοσφαίρια, βελτιώνοντας έτσι την ικανότητα των ασθενών να ανακάμψουν.
Μείνετε νέοι για μεγαλύτερο διάστημα μ’ αυτό. Ο Βιοχημικός Subbuti Dharmenanda λέει ότι τα σημάδια της γήρανσης θα αποφευχθούν εάν μπορείτε να δαμάσετε τις ελεύθερες ρίζες που τα προκαλούν. «Αν οι ελεύθερες ρίζες δεν μειωθούν, προκαλούν τα πάντα, από καταρράκτη μέχρι καρκίνο.» Οι μελέτες δείχνουν ότι η λήψη μόνο 40 mg Penta τριπλασιάζει την ημερήσια παραγωγή υπεροξειδικής δισμουτάσης, μιας χημικής ουσίας που εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες κατά 21%.


Το Γυνόστεμμα (Jiaogulan) έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά ως θεραπεία για τη βρογχίτιδα.


Για Μείωση του στρες. Το Γυνόστεμμα έχει μια δίπλευρη δράση στο κεντρικό νευρικό σύστημα, ηρεμεί τα νεύρα όταν ερεθίζονται ενώ τα διεγείρει όταν είναι υποτονικά. Αυτός είναι ο λόγος που το Jiaogulan είναι γνωστό ως το απόλυτο προσαρμογόνο. Η μεγάλη εξισορρόπηση που δίνει στα νεύρα επηρεάζει άλλα συστήματα του οργανισμού, εξομαλύνοντας την ισορροπία μεταξύ των λειτουργιών άλλων οργάνων, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ενίσχυση της σταθερότητας του σώματος στο σύνολό του. Αυτό οδηγεί σε καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου και αυξημένη αντοχή σε ασθένειες και τραυματισμούς.


Τα Αντιοξειδωτικά είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη θεραπεία του καρκίνου, σε ηπατική νόσο, διαβήτη, αρτηριοσκλήρωση, φλεγμονή και αρθρίτιδα και ακόμη και στη διαδικασία της γήρανσης. Το Gynostemma (Jiaogulan) έχει αποδειχθεί σε πολλές μελέτες ότι έχει μια πολύ ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, προστατεύοντας τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες.


Η μείωση της αρτηριακής πίεσης, η πρόληψη των εγκεφαλικών επεισοδίων και των καρδιακών προσβολών είναι μόνο μερικά από τα θαυματουργά του προσόντα. Επίσης, οι μελέτες δείχνουν ότι αν λαμβάνεται καθημερινά μια μικρή δόση Gynostemma, μέσα σε λίγο διάστημα όσο δύο εβδομάδες μπορεί να μειώσει την υψηλή πίεση του αίματος σε ένα φυσιολογικό εύρος. Με την αύξηση της παραγωγής νιτρικού οξειδίου – μια χημική ουσία που χαλαρώνει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων – το βότανο μειώνει αποτελεσματικά την αρτηριακή πίεση.


Το Γυνόστεμμα είναι κατάλληλο για τις ακόλουθες παθήσεις:
-Πρόληψη για τον καρκίνο.
-Μείωση μέθης.
-Την ανάκτηση της λειτουργίας των προσβεβλημένων οργάνων.
- Απαλύνει τις αρνητικές επιπτώσεις κατά τη διάρκεια της ακτινοθεραπείας και χημειοθεραπείας.
-Ως μέσο για τη ρύθμισης των κυττάρων του ήπατος με ηπατίτιδα και κίρρωση.
-Έχει αντι-φλεγμονώδη δράση, π.χ. για τα έλκη του στομάχου, για τη γρίπη, και αναπνευστικές παθήσεις.
-Στο διαβήτη, ως ρυθμιστής των υδατανθράκων και των πρωτεϊνών.
-Στην κατάθλιψη, διαταραχές ύπνου, και για να επιτευχθεί μια ψυχολογική ηρεμία.
-Βοηθά το σώμα σε καταστάσεις στρες, χρόνια κόπωση, μετεωρολογικές αλλαγές και έλλειψη οξυγόνου. Στην αθηροσκλήρωση - στα αγγεία του εγκεφάλου - καρδιάς (στα αρχικά στάδια της υπέρτασης) σε διαταραχές του καρδιακού ρυθμού.
-Για τη θεραπεία της ανικανότητας στους άνδρες.
-Σε δηλητηρίαση των εργαζομένων σε επικίνδυνες βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των ραδιενεργών υλικών.
- Βελτιώνει τη λειτουργία των νεφρών.
- Προστατεύει το DNA από βλάβες και καθυστερεί τη γήρανση.

 

ΔΕΝ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

όπως συστημικός ερυθηματώδης λύκος, φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, σκλήρυνση κατά πλάκας, ρευματοειδής αρθρίτιδα, ψωρίαση, κοιλιοκάκη, διαβήτη τύπου 1, νόσος Graves, στην αντιδραστική αρθρίτιδα όπως επίσης και σε άτομα που παίρνουν ΑΝΤΙΠΗΚΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.

 

 

Σημείωση:
Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή.

Οι πληροφορίες που δίδονται για τα βότανα και τις ιδιότητες τους έχουν αντληθεί από βιβλία, συγγράμματα βοτανολογίας και έρευνες.

Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.

Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ή σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς τη γνώμη κάποιου ειδικού.