Menu
Your Cart

Βάμμα Ροδιόλα (Rhodiola Rosea) 50ml

Βάμμα Ροδιόλα (Rhodiola Rosea) 50ml
Bestsellers
Βάμμα Ροδιόλα (Rhodiola Rosea) 50ml
14,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 11,29€
  • Απόθεμα: Σε Απόθεμα
  • Κωδικός: tin143
  • Βάρος: 0.10kg

Περιγραφή

Η Ρόδια Ρίζα - Ροδιόλα (Rhodiola Rosea)    

στην οποία ο Έλληνας γιατρός-θεραπευτής Διοσκουρίδης αφιέρωσε πολλές σελίδες έρευνας και τιμών για τις θαυματουργικές ιδιότητές της. Ένα πραγματικά αξιοθαύμαστο βότανο που όμως δεν είναι γνωστό όπως θα 'πρεπε σήμερα.

 Η βασική ιδιότητα της Ροδιόλα είναι η προσαρμοστικότητα! Έχει ταξινομηθεί σαν «προσαρμογόνο» φυτό από Ρώσους ερευνητές, λόγω της δυνατότητάς της να αυξάνει την αντίσταση του οργανισμού σε ποικίλους χημικούς, βιολογικούς και φυσικούς παράγοντες άγχους. Εμφανίζει μια σχεδόν απίστευτη καταπραϋντική, αντικαρκινική, καρδιοπροστατευτική, τονωτική και ενδυναμωτική του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος δράση.

Η έρευνα δείχνει μεγάλη χρησιμότητα σε διαφορετικές ασθενικές καταστάσεις (όπως πτώση στην απόδοση εργασίας, δυσκολίες ύπνου, μειωμένη όρεξη, οξυθυμία, υπέρταση, πονοκέφαλους, κόπωση από έντονη φυσική ή διανοητική δραστηριότητα). Η Rhodiola έχει μελετηθεί εντατικά στη Σοβιετική Ένωση - Ρωσία και τις Σκανδιναβικές Χώρες για περισσότερο από 35 έτη.


Η Rhodiola δρα επίσης και σαν αντικαταθλιπτικό. Σε κλινική μελέτη με 150 ασθενείς που έπασχαν από μέτρια κατάθλιψη και επί 1 μήνα ελάμβαναν εκχύλισμα Rhodiola, τα 2/3 παρουσίασαν πλήρη απαλλαγή των κλινικών εκδηλώσεων της κατάθλιψης και έγιναν περισσότερο ενεργοί και κοινωνικοί. Κλινικές μελέτες έγιναν και για τη βελτίωση της εικόνας ασθενών με νόσο Alzheimer και Parkinson. Η αντικαταθλιπτική και αγχολυτική δράση της Rhodiola σε σχέση με το Hypericum (St. John’s Wort), Ginkgo biloba και Panax Ginseng ήταν πιο ισχυρή.

Έμφαση δίνεται στο γεγονός ότι το εκχύλισμα της Rhodiola παρουσιάζει αναγεννητικές ιδιότητες, λόγω της δυνατότητάς του να αυξάνει την αποδοτικότητα των ενδοκυττάριων μηχανισμών αποκατάστασης του DNA.

Η Rhodiola σε εκτεταμένα πειράματα απέδειξε ότι αυξάνει την αντίσταση του οργανισμού στις τοξίνες που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια εξέλιξης μιας μόλυνσης όπως επίσης ότι καθιστά τον οργανισμό λιγότερο ευαίσθητο στους στρεσογόνους παράγοντες.

 

 Η κύρια φαρμακολογική δράση οφείλεται στις γλυκοσίδες.
Πότε να χρησιμοποιήσετε τη Ροντιόλα
  Για τη θεραπεία της κατάθλιψης
  Για υψηλότερη αντοχή (αθλητές, ηλικιωμένοι, αυξημένη πνευματική και σωματική εργασία)
  Για να κατευνάσετε το στρες
  Για να βελτιώσετε την αντοχή (αθλητές, παραμονή σε μεγάλα υψόμετρα)
  Για να ενισχύσετε την ανοσία
  Για να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή
  Για την μείωση της πίεσης
  Για την αύξηση της πίεσης σε υπόταση
  Βελτιώνει τις γνωστικές λειτουργίες
  Για απεξάρτηση από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά
  Για την αϋπνία
  Για αντιγήρανση
  Σε κόπωση
  Ως λιποδιαλυτικό
  Για την υγεία του προστάτη στους άνδρες
  Για εξισορρόπηση της συναισθηματικής σας κατάστασης


Αύξηση της Πνευματικής και Φυσικής Απόδοσης
Σημαντικός αριθμός μελετών δείχνουν ότι η λήψη Rhodiola Rosea αυξάνει τις αντοχές στο πνευματικό και σωματικό στρες, ενώ μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης στο αίμα και πιθανόν να αυξάνει και το προσδόκιμο επιβίωσης.
Πολυάριθμες κλινικές δοκιμές βασισμένες σε διπλά τυφλά μελέτες ελέγχου με placebo αποδεικνύουν ότι το βότανο βελτιώνει την διάθεση και έχει αγχολυτική δράση. Χρησιμοποιείται ευρέως από αθλητές διότι αυξάνει την ενέργεια.
Βελτιώνει την πνευματική και φυσική απόδοση, ενώ χρησιμοποιείται ευρέως από αθλητές διότι αυξάνει την ενέργεια
Μπορεί να βοηθήσει την οξυγόνωση του εγκεφάλου και των μυϊκών ιστών ενισχύοντας καθημερινά τα επίπεδα ενέργειας, μειώνοντας την κόπωση. Η Rhodiola επιδρά στο κεντρικό νευρικό σύστημα αυξάνοντας την αυτοσυγκέντρωση, την μνήμη, την δύναμη και την κινητικότητα του ανθρώπινου σώματος, βελτιώνοντας την πνευματική ικανότητα ενισχύοντας την απόδοση στην εργασία.
Μελέτες επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα της Rhodiola όσον αφορά στις διαδικασίες φυσικής αποκατάστασης, η οποία οφείλεται ενδεχομένως στη γρήγορη κανονικοποίηση του λακτικού και του ουρικού οξέος κατά την ανάρρωση.


Ανακούφιση από το Στρες
Το βότανο βοηθάει στην προσαρμογή του οργανισμού διεγείροντας το νευρο-ενδόκρινο σύστημα του ανθρώπου. Τούτο πετυχαίνεται με την ιδιότητα της Rhodiola να αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης ντοπαμίνης και άλλων νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο. Η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη διασπώνται φυσιολογικά από το ένζυμο κατεχολομεθυλοτρανσφεράση (COMT), ενώ έχει αποδειχθεί ότι τα ενεργά συστατικά του εκχυλίσματος Rhodiola καταστέλλουν τη δραστηριότητα της COMT. Έρευνες καταδεικνύουν ότι η Rhodiola μπορεί να αυξήσει κατά 30% το επίπεδο των νευροδιαβιβαστών και να μειώσει κατά 60% τη δραστηριότητα της COMT .
Μια μελέτη σχετικά με τη διέγερση και την εξομάλυνση της φυσικής κατάστασης φοιτητών στους οποίους είχε χορηγηθεί ένα σκεύασμα εκχυλίσματος ρίζας Rhodiola κατά τη διάρκεια μιας αγχωτικής εξέτασης, έδειξε ότι το εκχύλισμα αυτό είχε θετικά αποτελέσματα στη φυσική κατάσταση, την πνευματική κόπωση και σε νευροκινητικά τεστ. Παρατηρήθηκε επίσης ότι τα αποτελέσματα αυτό-αξιολόγησης της γενικότερης ευεξίας του κάθε ατόμου ήταν πολύ καλύτερα στην περίπτωση που χρησιμοποιήθηκε Rhodiola, σε σύγκριση με το placebo.

Βελτίωση τoυ κυκλοφορικού
Βελτίωση της συνολικής κυκλοφορίας, αύξηση της πρόσληψης οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών και μεταφοράς στους ιστούς, πρόληψη υποξίας που σχετίζονται με τη δημιουργία ελεύθερων ριζών. 89% των αθλητών σε μια μελέτη έδειξε αυξημένη αντοχή και ταχύτητα σε μια ποικιλία αθλημάτων.  Βοηθάει στην ανάκαμψη από την παρατεταμένη άσκηση, βοηθάει στην αύξηση των μυών.
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
Η Rhodiola Rosea διεγείρει άμεσα έναν από τους πιο σημαντικούς τύπους κυττάρων του ανοσοποιητικού μας συστήματος, που είναι γνωστά ως Φυσικά Κύτταρα Φονείς Killer Cells ή ΝΚ κύτταρα, τα οποία καταπολεμούν ανεπιθύμητες λοιμώξεις. Επιπλέον, χάρη στην ικανότητά της να μειώσει το άγχος, η Rhodiola Rosea ωφελεί επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα. Το στρες καταστέλλει την ανοσία και μειώνει την αντίσταση σε βακτήρια και ιούς.


ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Υπάρχουν πολλοί ψυχολογικοί-οργανικοί μηχανισμοί που εμπλέκονται στην κατάθλιψη. Σε μοριακό επίπεδο οι επιστήμονες έχουν παρατηρήσει ότι υπάρχουν χαμηλά επίπεδα νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο. Στην αύξηση των επιπέδων νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο στοχεύουν και τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα. Η Rhodiola σύμφωνα με τους επιστήμονες αυξάνει την μεταφορά της 5-HTP (πρόδομος ουσίας της σεροτονίνης) στον εγκέφαλο και εμποδίζει την αποδόμησή της), με αποτέλεσμα τα επίπεδα της σεροτονίνης να αυξάνονται κατά 30% . Κάτι τέτοιο λειτουργεί ευεργετικά στους πονοκεφάλους. Σε κλινική μελέτη με 150 ασθενείς που έπασχαν από μέτρια κατάθλιψη και επί 1 μήνα λάμβαναν εκχύλισμα Rhodiola, τα 2/3 παρουσίασαν πλήρη απαλλαγή των κλινικών εκδηλώσεων της κατάθλιψης και έγιναν περισσότερο ενεργοί και κοινωνικοί. Κλινικές μελέτες έγιναν και για τη βελτίωση της εικόνας ασθενών με νόσο Alzheimer και Parkinson. Η αντικαταθλιπτική και αγχολυτική δράση της Rhodiola σε σχέση με το Hypericum (St. John’s Wort), Ginkgo biloba και Panax Ginseng ήταν πιο ισχυρή.
Αφροδισιακή δράση


Το ρίζωμα της Rhodiola rosea είναι γνωστό ως ισχυρό διεργετικό για αιώνες. Σύγχρονες έρευνες επιβεβαίωσαν την θετική επίδραση του βοτάνου σε σεξουαλικές δυσλειτουργίες, αυξάνοντας την libido.

 

Σημείωση:
Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή.

Οι πληροφορίες που δίδονται για τα βότανα και τις ιδιότητες τους έχουν αντληθεί από βιβλία, συγγράμματα βοτανολογίας και έρευνες.

Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.

Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ή σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς τη γνώμη κάποιου ειδικού.