ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ

ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ
Η γλυκόζη είναι ένα σύνολο μορίων ζάχαρης που προέρχεται από υδατάνθρακες και περιέχεται στα τρόφιμα που τρώμε. 
Θα μπορούσε να θεωρηθεί το κύριο καύσιμο του σώματος. Ωστόσο, πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ υγιών και ανθυγιεινών σακχάρων και γνωρίζουμε ότι είναι δυνατόν να αντικατασταθεί η ζάχαρη από την διατροφή μας χωρίς απογοητευτεί ο ουρανίσκος
Όταν οι ειδικοί αναφέρονται σε βλάβες που προκαλούνται από την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης, αναφέρονται σε απλά σάκχαρα, όπως η σακχαρόζη, η οποία είναι παρούσα σε ψημένα αγαθά, γλυκά, επιδόρπια, αναψυκτικά, χυμούς φρούτων, μέλι και τα σιρόπια.
Η σακχαρόζη δεν έχει καμία θρεπτική αξία και είναι γεμάτη με "κενές" θερμίδες. Οσο περισσότερες θερμίδες καταναλώνουμε, τόσο πιο πιθανό είναι να γίνουμε παχύσαρκοι.
Επιπλέον, η καλή ζάχαρη είναι αυτή που είναι παρούσα σε σύνθετους υδατάνθρακες (φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά προϊόντα και δημητριακά ολικής αλέσεως). Αυτή τη ζάχαρη σιγά-σιγά αφομοιώνονται και να μετατραπεί σε ενέργεια, έτσι ώστε να λειτουργεί ως καύσιμο για τις λειτουργίες του σώματος.
Ως εκ τούτου, σας προσφέρουμε κάποιες προτάσεις για να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη που δεν είναι ευεργετικό για το σώμα σας, αλλά χωρίς να μειώνεται η γεύση των τροφίμων τους.
-Ξηρά φρούτα
Παρά το γεγονός ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, επίσης, περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά. 
Πώς να τα χρησιμοποιήσετε?
(βάζοντας τα να μουλιάσουν πριν) σε μια πάστα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο της ζάχαρης στο ψήσιμο.
-Μπανάνες
Αυτή η τροφή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή κέικ ή αρτοσκευάσματα γενικά και να παρέχουν μια καλή γεύση. Θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ώριμες μπανάνες.
-Κανέλα κευλάνης
Αυτό είναι ιδανικό για να γλυκάνει τον καφέ σας, διότι προσθέτει μια μικρή γλυκιά γεύση.
-Γάλα από αμύγδαλο
Να είστε προσεκτικοί για να επιλέξετε την άγλυκη έκδοση, επειδή στην αγορά υπάρχουν αρκετές παρουσιάσεις, είναι ιδανικό για την προετοιμασία milk shakes, smoothies και τα γλυκά, χάρη στην κρεμώδη υφή και την ελαφρώς γλυκιά γεύση.
-Βανίλια
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες παρουσιάσεις της, όπως λοβό, σκόνες ή εκχύλισμα βανίλιας.


  Διατροφή