Menu
Your Cart

Φυτικά έλαια

Τα φυτικά έλαια προέρχονται από τα λιπαρά μέρη των φυτών όπως είναι οι καρποί, οι σπόροι ή οι πυρήνες. Αποτελούν "τροφή" για το δέρμα καθώς περιποιούνται και θρέφουν την επιδερμίδα σε βάθος. Το καθένα έχει ιδιότητες ανάλογες του φυτού προέλευσης. Η χρήση τους απευθείας στο δέρμα,  ως λάδια βάσης, αλλά και για την παρασκευή καλλυντικών και σαπουνιών, γίνεται έπειτα από ειδική επεξεργασία (Ραφινάρισμα). Το Ραφινάρισμα αφορά την απομάκρυνση επιβλαβών προσμίξεων και την καλύτερη σταθερότητα των ελαίων.

Το αμυγδαλέλαιο λαμβάνεται μέσω ψυχρής έκθλιψης  των καρπών αμυγδάλου. Ιθαγενής στην περιοχή της Μεσογείου (κυρίως Ιταλία, Ισπανία και Τουρκία) είναι πλούσιο σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (Λινελαϊκό Οξύ Ωμέγα-6 και Ελαϊκό οξύ Ωμέγα-9). Περιέχει επίσης βιταμίνη Α, σύμπλεγμα βιταμινών Β (κυ..
4.50€
Ex Tax:3.63€
Από το φυτό με επιστημονική ονομασία Prunus Dulcis. Το Αμυγδαλέλαιο παράγεται με ψυχρή έκθλιψη, είναι ιδανικό για κάθε επιδερμίδα και έχει ευχάριστη υφή.ΑΜΥΓΔΑΛΕΛΑΙΟ ΕΛΑΙΟ ΒΑΣΗΣ Τα Έλαια Βάσης χρησιμοποιούνται είτε ως απαραίτητος φορέας, που θα ενσωματώσει τα αιθέρια έλαια για χρήση στην αρωμ..
7.00€
Ex Tax:5.65€
Hypericum perforatum Flower Extract and Olea L. oil   Το βαλσαμέλαιο λαμβάνεται μέσω  εκχύλισης  του φυτού σε φυτικό ηλιέλαιο. Συναντάται σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια Ασία, την Αφρική και τη Βόρεια Αμερική. Το βαλσαμέλαιο είναι γνωστό για τις αντισηπτικές, στυπτικές, μαλα..
6.00€
Ex Tax:4.84€
Κοινή ονομασία Σπαθόλαδο, από το φυτό Hypericum Perforatum. Η χρήση του αναφέρεται από τον Ιπποκράτη, τον Γαληνό και τον Διοσκουρίδη. Παράγεται από Βάλσαμο με ψυχρή εκχύλιση. ΒΑΛΣΑΜΕΛΑΙΟ ΕΛΑΙΟ ΒΑΣΗΣ Τα Έλαια Βάσης χρησιμοποιούνται είτε ως απαραίτητος φορέας, που θα ..
9.80€
Ex Tax:7.90€
Από τους πυρήνες των καρπών του δένδρου με επιστημονική ονομασία Prunus Armeniaca. Παράγεται με ψυχρή έκθλιψη, είναι λεπτόρρευστο και έτσι απορροφάται γρήγορα από την επιδερμίδα.ΒΕΡΥΚΟΚΕΛΑΙΟ ΕΛΑΙΟ ΒΑΣΗΣ Τα Έλαια Βάσης χρησιμοποιούνται είτε ως απαραίτητος φορέας, που θα ενσωματώσει τα αιθέρια ..
9.80€
Ex Tax:7.90€
Από τον καρπό του πανάρχαιου αιωνόβιου δέντρου που ήταν ιερό στην αφρικανική σαβάνα. Οι ιθαγενείς της Αφρικής το χρησιμοποιούν για ευεργετικές ζεστές μαλάξεις. Παράγεται με ψυχρή έκθλιψη.ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΡΙΤΕ ΕΛΑΙΟ ΒΑΣΗΣ Τα Έλαια Βάσης χρησιμοποιούνται είτε ως απαραίτητος φορέας, που θα ενσωματώσει ..
9.80€
Ex Tax:7.90€
Laurus Nobilis Leaf extract and Helianthus Annuus Seed oil Το δαφνέλαιο λαμβάνεται μέσω  εκχύλισης  των φύλλων του φυτού σε φυτικό έλαιο. Ιθαγενής στην περιοχή της Μεσογείου, είναι πλούσιο σε πτητικές ουσίες (ευκαλυπτόλη), βιταμίνες (Α, Β, C), ακόρεστα λιπαρά οξέα (Ελαϊκό οξύ ..
6.00€
Ex Tax:4.84€
Από τα φύλλα του φυτού με επιστημονική ονομασία Pimenta Racemosa. Είναι ημίρρευστο χάρη στην πρωτοποριακή μέθοδο μηχανικής επεξεργασίας και δεν έχει τα γνωστά προβλήματα ροής άλλων δαφνελαίων. Παράγεται με ψυχρή εκχύλιση. ΔΑΦΝΕΛΑΙΟ ΕΛΑΙΟ ΒΑΣΗΣ Τα Έλαια Βάσης χρησι..
7.00€
Ex Tax:5.65€
Από δέντρο που παραμένει αναλλοίωτο εδώ και 1,6 εκατομμύρια χρόνια στο Μαρόκο και είναι προστατευόμενο από την Unesco ως παγκόσμιος πολιτισμικός θησαυρός. Το Έλαιο Αργκάν παράγεται με ψυχρή έκθλιψη. ΑΡΓΚΑΝ ΕΛΑΙΟ ΒΑΣΗΣ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ Τα Έλαια Βάσης χρησιμοποιούνται είτε..
15.90€
Ex Tax:12.82€
Φυτό γνωστό από την Ομηρική εποχή ως σύμβολο αθανασίας και αντίδοτο με πολλές χρήσεις. Ο Διοσκουρίδης το ονόμαζε «πανάκεια». Ο Θεόφραστος, στο έργο του «Περί Φυτών Ιστορία», κάνει εκτενείς υμνητικές μνείες στον κισσό. Παράγεται με ψυχρή εκχύλιση.ΚΙΣΣΟΣ ΕΛΑΙΟ ΒΑΣΗΣ Τα Έλαια Βάσης χρησιμοποιούν..
9.80€
Ex Tax:7.90€
Ιδανικό για όλους του τύπους επιδερμίδας. Με ευρεία χρήση από επαγγελματίες αισθητικούς και κομμωτές και δημοφιλές για μασάζ. Παράγεται με ψυχρή έκθλιψη. ΛΕΒΑΝΤΑ ΕΛΑΙΟ ΒΑΣΗΣ – ΒΡΩΣΙΜΟ Τα Έλαια Βάσης χρησιμοποιούνται είτε ως απαραίτητος φορέας, που θα ενσωματώσει τ..
9.80€
Ex Tax:7.90€
Μιμείται τα φυσικά κολλαγόνα αφού είναι το μόνο έλαιο με οργανική σύνθεση πολύ κοντινή σε αυτή του sebum της ανθρώπινης επιδερμίδας. Παράγεται με ψυχρή έκθλιψη.ΤΖΟΤΖΟΜΠΑ ΕΛΑΙΟ ΒΑΣΗΣ Τα Έλαια Βάσης χρησιμοποιούνται είτε ως απαραίτητος φορέας, που θα ενσωματώσει τα αιθέρια έλαια για χρήση στην ..
11.80€
Ex Tax:9.52€
Showing 1 to 12 of 28 (3 Pages)