Menu
Your Cart

Βάμμα Μαόνια (Mahonia aquifolium) 50ml

Βάμμα Μαόνια  (Mahonia aquifolium) 50ml
Βάμμα Μαόνια (Mahonia aquifolium) 50ml
16,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 12,90€
  • Απόθεμα: Σε Απόθεμα
  • Κωδικός: tin129

Περιγραφή

Βάμμα Μαόνια  (Mahonia aquifolium)    

Η Μαόνια Mahonia aquifolium κοινώς γνωστό ως Oregon-grape είναι ένα είδος ανθοφόρου φυτού της οικογένειας barberry (Berberidaceae).

Το σταφύλι Όρεγκον (Mahonia aquifolium) είναι ένα ανθοφόρο βότανο που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για τη θεραπεία πολλών παθήσεων, όπως η ψωρίαση, τα στομαχικά προβλήματα, η καούρα και η κακή διάθεση.

Η ρίζα και ο μίσχος που μοιάζει με ρίζα (ρίζωμα) χρησιμοποιούνται για την παρασκευή φαρμάκων.
Η Μαόνια (σταφύλι Όρεγκον) χρησιμοποιείται για έλκη στομάχου, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (GERD), στομαχικές διαταραχές, ως πικρό τονωτικό, για τη θεραπεία λοιμώξεων και για τον καθαρισμό των εντέρων.
Η Μαόνια (σταφύλι Όρεγκον) εφαρμόζεται στο δέρμα για μια δερματική διαταραχή που ονομάζεται ψωρίαση και ως απολυμαντικό.

Πώς λειτουργεί;
Οι χημικές ουσίες στο σταφύλι του Όρεγκον μπορεί να βοηθήσουν στην καταπολέμηση βακτηριακών και μυκητιασικών λοιμώξεων. Το σταφύλι Όρεγκον μπορεί επίσης να επιβραδύνει την υπερπαραγωγή των κυττάρων του δέρματος σε ασθένειες όπως η ψωρίαση.

Οφέλη για την υγεία των σταφυλιών του Όρεγκον

Το σταφύλι Όρεγκον είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες και τα εκχυλίσματά του έχουν χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία σωματικών παραπόνων όπως δυσεντερία, ίκτερος, πεπτικά έλκη και διάφορες δερματικές παθήσεις επίσης. Επιπλέον, το εκχύλισμα είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την ψωρίαση, το έκζεμα, το πόδι του αθλητή, την ακμή και άλλες μυκητιάσεις. Ανακουφίζει επίσης τη φλεγμονή, τον κνησμό και τον ερεθισμό. Παρακάτω αναφέρονται μερικά από τα δημοφιλή οφέλη για την υγεία από τη χρήση σταφυλιών Όρεγκον

φυσικό αντικαταθλιπτικό
Η παρατεταμένη θλίψη, το άγχος, η απουσία όρεξης, η αϋπνία ή η υπερβολική υπνηλία είναι μερικά κοινά σημάδια κατάθλιψης. Η ανεπάρκεια νευροδιαβιβαστών όπως η σεροτονίνη, η νοραδρεναλίνη και η ντοπαμίνη στον εγκέφαλο οδηγεί σε κατάθλιψη.
Η μονοαμινοξειδάση (ΜΑΟ) είναι ένα ένζυμο που αποσυνθέτει αυτούς τους νευροδιαβιβαστές. Η έρευνα έχει δώσει δείκτες ότι η βερβερίνη έχει την ικανότητα να αναστέλλει τη δραστηριότητα του ΜΑΟ και να ανακουφίζει από τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Με την αναστολή της ΜΑΟ, η βερβερίνη αυξάνει τη συγκέντρωση των βασικών νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο, δίνοντας σαφή βελτίωση στη φαρμακολογική θεραπεία της κατάθλιψης.

Προστασία από φλεγμονές
Η βερβερίνη που υπάρχει στο σταφύλι του Όρεγκον βοηθά στην επιβράδυνση της μη φυσιολογικής ανάπτυξης των κυττάρων στο δέρμα και μειώνει τη φλεγμονή. Μπορεί να ανακουφίσει τον κνησμό που προκαλείται από δερματικές παθήσεις όπως η ακμή, το έκζεμα, η ψωρίαση και τα αλλεργικά εξανθήματα.

Για δερματικά
Όταν χρησιμοποιείται στο δέρμα, το σταφύλι Όρεγκον έχει βρεθεί ότι καταπολεμά ορισμένους ερεθισμούς του δέρματος. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα φυτικά φάρμακα είναι συχνά πιο αποτελεσματικά στις δερματολογικές παθήσεις από τα φαρμακευτικά προϊόντα και η δύναμη των σταφυλιών του Όρεγκον που βοηθούν στην καταπολέμηση της ψωρίασης και της ατοπικής δερματίτιδας φαίνεται να υποστηρίζει αυτόν τον ισχυρισμό.

Πεπτικό
Η πικρία αυτού του βοτάνου έχει επίσης θετική επίδραση στον πεπτικό σωλήνα. Έχει ηρεμιστική δράση στους λείους μύες που καλύπτουν την πεπτική οδό και ενθαρρύνει τη ροή της χολής, η οποία χαλαρώνει τα απόβλητα στο πεπτικό σύστημα και βοηθά στην πρόληψη πολλών επιπλοκών, όπως δυσκοιλιότητα, κράμπες στομάχου, εκκολπωμάτωση, αιμορροΐδες, παθήσεις της χοληδόχου κύστης και ευερεθιστότητα. σύνδρομο του εντέρου.

Υγεία του ήπατος
Η ρίζα του σταφυλιού του Όρεγκον είναι διάσημη μεταξύ των βοτανολόγων για την ικανότητά της να διεγείρει τη λειτουργία του ήπατος, να βελτιώνει τη ροή της χολής και να καθαρίζει το αίμα. Οι χρήσεις της ρίζας του σταφυλιού του Όρεγκον περιλαμβάνουν παραδοσιακά τη θεραπεία τόσο της ηπατικής συμφόρησης όσο και των μολυσματικών καταστάσεων τόσο του στομάχου όσο και του εντέρου. Ένα άλλο πλεονέκτημα της ρίζας σταφυλιού Όρεγκον είναι η λειτουργία της ως αντιμικροβιακό.

Δρα ως αντιμυκητιακό

Τα μούρα σταφυλιού Όρεγκον δρουν ως αντιμυκητιακά. Η βερβερίνη που βρίσκεται στο σταφύλι του Όρεγκον μπορεί να καταπολεμήσει ένα ευρύ φάσμα βακτηρίων και μυκήτων. Το Berberine έχει την ικανότητα να εμποδίζει την ανάπτυξη διαφόρων ειδών Candida, συμπεριλαμβανομένου του Candida albicans.

Υπάρχει επίσης μια ένδειξη ότι η βερβερίνη σκοτώνει τα στελέχη ζύμης Candida που έχουν γίνει ανθεκτικά σε φαρμακευτικά αντιμυκητιακά όπως η φλουκοναζόλη. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η βερβερίνη δεν ήταν μόνο ικανή να αναστείλει την ανάπτυξη των στελεχών Candida, αλλά να καταστρέψει το κύτταρο της ζύμης μέχρι να μην μπορέσει να επιβιώσει. Θα μπορούσε επίσης να καταστρέψει την πλασματική μεμβράνη Candida albicans.

7. Εκτελέστε αντι-αμοιβοκτόνο

Η βερβερίνη δρα στο DNA των ανθρώπινων κυττάρων για να αποτρέψει την επικράτηση των αμοιβάδων στο σώμα. Για να καταναλώσετε αυτό το βότανο μπορείτε να το πάρετε αποτελεσματικά ως βάμματα, γλυκερίτες, κάψουλες, σκόνη, λάδι και αλοιφές. Είναι πολύ χρήσιμο να παίρνετε μαζί σας σταφύλια του Όρεγκον σε ένα ταξίδι όπου η υγιεινή είναι κακή.

8. Ενδυνάμωση των οστών

Η ρίζα του σταφυλιού του Όρεγκον αποτελείται από έναν αριθμό αλκαλοειδών που του δίνουν μια πολύ πικρή γεύση που μπορεί να χρειαστεί λίγος να συνηθίσει αν ληφθεί κατευθείαν. Ωστόσο, τα θετικά οφέλη αυτών των αλκαλοειδών υπερτερούν κατά πολύ της στιγμιαίας ενόχλησης που μπορεί να προκαλέσει η πικρή τους γεύση. Στην Κίνα, όπου η ρίζα του σταφυλιού του Όρεγκον αντικαθίσταται επίσης από το βότανο coptis, η έρευνα έχει δείξει ότι ένα από τα αλκαλοειδή που περιέχει το φυτό, η βερβαμίνη, μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του μυελού των οστών και να βοηθήσει τους ασθενείς με χημειοθεραπεία και ακτινοβολία στην ανάρρωση τους.

9. Καταπολεμά τον καρκίνο

Το σταφύλι Όρεγκον είναι υπέροχο για την καταπολέμηση του καρκίνου. Έρευνες έχουν δείξει τη σχέση της βερβαμίνης και της δράσης που καταστρέφει τον καρκίνο. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η βερβαμίνη όχι μόνο βοηθά στην επούλωση του καρκίνου του ήπατος, αλλά βοηθά επίσης σε ορισμένους καρκίνους του πνεύμονα και του στομάχου, καρκίνους του αίματος, ορισμένους καρκίνους του δέρματος και έναν επιθετικό (υψηλά μεταστατικό) τύπο καρκίνου του μαστού.

Παραδοσιακές χρήσεις και οφέλη του σταφυλιού Όρεγκον

    Ορισμένες φυλές των Ινδιάνων του Οροπεδίου χρησιμοποιούσαν το σταφύλι του Όρεγκον για τη θεραπεία της δυσπεψίας.
    Ορισμένα εκχυλίσματα από το Mahonia aquifolium μπορεί να είναι χρήσιμα στη θεραπεία φλεγμονωδών δερματικών παθήσεων όπως το έκζεμα και η ψωρίαση.
    Το σταφύλι Όρεγκον χρησιμοποιήθηκε συχνά από πολλές ιθαγενείς φυλές Ινδιάνων της Βόρειας Αμερικής για τη θεραπεία της απώλειας της όρεξης και της αδυναμίας.
    Η τρέχουσα φυτική χρήση του είναι κυρίως στη θεραπεία της γαστρίτιδας και της γενικής πεπτικής αδυναμίας, για την τόνωση της λειτουργίας των νεφρών και της χοληδόχου κύστης και για τη μείωση των καταρροϊκών προβλημάτων.
    Ο φλοιός της ρίζας και της ρίζας είναι εναλλακτικός, τονωτικό του αίματος, χολαγωγό, διουρητικό, καθαρτικό και τονωτικό.
    Βελτιώνει την πέψη και την απορρόφηση και λαμβάνεται εσωτερικά για τη θεραπεία της ψωρίασης, της σύφιλης, των αιμορραγιών, των παθήσεων του στομάχου και των ακαθαρσιών αιματολογικών καταστάσεων.
    Έχει χρησιμοποιηθεί ως γαργάρα για πονόλαιμο και ως πλύσιμο για θολά ή ματωμένα μάτια.
    Τα φρούτα είναι ένα εξαιρετικό απαλό και ασφαλές καθαρτικό.
    Η βερβερίνη, που υπάρχει παγκοσμίως σε ριζώματα του είδους Mahonia, έχει έντονη αντιβακτηριδιακή δράση και χρησιμοποιείται ως πικρό τονωτικό.
    Δεδομένου ότι δεν απορροφάται σημαντικά από τον οργανισμό, χρησιμοποιείται από το στόμα στη θεραπεία διαφόρων εντερικών λοιμώξεων, ιδιαίτερα της βακτηριακής δυσεντερίας.
    Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται με το είδος Glycyrrhiza ( Γλυκόριζα ) γιατί αυτό ακυρώνει τα αποτελέσματα της βερβερίνης.
    Το Berberine έχει επίσης δείξει αντικαρκινική δράση.
    Μερικές φορές χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του ίκτερου, της ηπατίτιδας, της κίρρωσης και γενικά πεπτικά προβλήματα.
    Το σταφύλι Όρεγκον μπορεί να σκοτώσει ή να καταστείλει την ανάπτυξη της candida και άλλων μυκητιασικών λοιμώξεων, σταφυλόκοκκου, στρεπτόκοκκου, E. coli, Entamoeba histolytica, Trichomonas vaginalis, Giardia lamblia, Vibrio cholerae και άλλων επιβλαβών μικροβίων.
    Το βάμμα του βοτάνου χρησιμοποιείται παραδοσιακά ως από του στόματος και ως τοπικό φυτικό φάρμακο για τη θεραπεία του εκζέματος, της ακμής, της επιπεφυκίτιδας και του έρπητα.
    Χρησιμοποιείται επίσης στη θεραπεία της νόσου της χοληδόχου κύστης, των αιμορραγιών και μερικών μορφών καρκίνου.
    Οι ιθαγενείς φυλές της Αμερικής χρησιμοποιούσαν το Mahonia aquifolium ως θεραπεία για μυκητιάσεις, δερματικά προβλήματα και δυσεντερία.
    Πολλές φυλετικές κοινότητες το χρησιμοποιούσαν επίσης για διαλείποντες πυρετούς που συνοδεύονταν από διάρροια.
    Χρησιμοποιήθηκε από την κοινότητα των Απάτσι ως θεραπεία για τα ούλα.
    Χρησιμοποιήθηκε επίσης για λοιμώξεις από φυματίωση από τους ανθρώπους Nitinaht, Sanspoil και Miwok.
    Η κοινότητα του Blackfoot το χρησιμοποίησε ως φάρμακο για το αίμα, βρεφική θεραπεία και για ρευματισμούς.
    Θεωρήθηκε ότι είναι αποτελεσματικό φάρμακο για παθήσεις του ήπατος και της χοληδόχου κύστης, γαστρεντερικές λοιμώξεις, δυσκοιλιότητα, ελονοσία, σύφιλη και αιμορραγία της μήτρας.

Αγιουρβεδικά οφέλη για την υγεία του σταφυλιού Όρεγκον

    Καντιντίαση : Πάρτε αφέψημα από σταφύλι Όρεγκον (Barberry). Πίνετε 2-3 φλιτζάνια την ημέρα. Ή να έχετε κάψουλες Barberry. Διαφορετικά μπορείτε να έχετε εκχύλισμα Barberry. Βάμμα Barberry. Πάρτε 25-50 σταγόνες 3 φορές την ημέρα. (Προσοχή: Ενήλικες- Να μην λαμβάνεται μετά από 7 ημέρες. Παιδιά- Να μην λαμβάνονται μετά από 3 ημέρες. Να αποφεύγεται η χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.)
    Τονωτικό συκωτιού : Βάλτε μια κουταλιά της σούπας ρίζα σταφυλιού Όρεγκον σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό. Βράζετε για 5 λεπτά και φιλτράρετε. Λαμβάνετε μία κουταλιά της σούπας 3-4 φορές την ημέρα.
    Giardiasis: Αγοράστε Berberis Aquifolium – Μητρικό Βάμμα από ένα κατάστημα ομοιοπαθητικών. Πάρτε 10 σταγόνες από αυτό το βάμμα σε ένα ποτήρι νερό, μία φορά την ημέρα μετά τα γεύματα.
    Ακμή : Πάρτε 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένη αποξηραμένη ρίζα σταφυλιού Όρεγκον, 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένη ρίζα Goldenseal και 1 κουταλάκι του γλυκού λεβάντα σε σκόνη. Τα ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε σε ένα ποτήρι νερό για 20 λεπτά. Δροσερός. Πλένετε το πρόσωπό σας με αυτό δύο φορές την ημέρα. Ή : Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη ρίζας σταφυλιού Όρεγκον και ρίζα Goldenseal σε λίγες σταγόνες ζεστό νερό. Ετοιμάστε μια πάστα. Προσθέστε 4-5 σταγόνες έλαιο λεβάντας . Εφαρμόστε στην πληγείσα περιοχή και αφήστε το να στεγνώσει. Ξέπλυμα. Εφαρμόστε τζελ Aloe Vera εάν το δέρμα στεγνώσει.
    Ακμή : Ετοιμάστε ένα βάμμα από σταφύλι Όρεγκον, Berberis Aristata, Coptis και Golden Seal. Πάρτε 18-20 σταγόνες σε 1/4 φλιτζάνι νερό τρεις φορές την ημέρα έως και 2 εβδομάδες.
    Θολή όραση : Πάρτε τα φύλλα και τα λουλούδια από κοτόπουλα , βατόμουρα , κατιφέ , χρυσό φώκια , σταφύλι Όρεγκον , Eyebright , άνθη αραβοσίτου . Ετοιμάστε ένα έγχυμα. Αφήστε το να κρυώσει. Χρησιμοποιήστε ως πλύση ματιών, 2-3 φορές την ημέρα.
    Θολή όραση : Πάρτε τα φύλλα και τα λουλούδια του Eyebright, του Goldenseal, του σταφυλιού του Όρεγκον, του χαμομηλιού , του Marigold, της Witch Hazel . Ετοιμάστε ένα έγχυμα. Χρησιμοποιήστε το έγχυμα για να βρέξετε ένα μαλακό πανί. Κρατήστε το πάνω από τα βλέφαρά σας και ξαπλώστε για 10 λεπτά.
    Ακμή : Πάρτε μια κουταλιά της σούπας αποξηραμένη σε σκόνη ρίζα Golden Seal και Oregon Grape Root. Βάλτε αυτά τα βότανα σε ένα φλιτζάνι νερό και αφήστε τα να βράσουν. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει. Σούρωσε και χρησιμοποιήστε το ως πλύσιμο προσώπου.
    Ασθένειες του ήπατος : Ετοιμάστε ένα μείγμα σε σκόνη από ίση ποσότητα κόκκινου τριφυλλιού , μάραθου , σχισμής , πικραλίδας , ρίζας σταφυλιού του Όρεγκον, ρίζας κολλιτσίδας , ρετσινιού και ρίζας μαϊντανού . Βράζουμε 1 με 2 φλιτζάνια νερό. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού από το δυναμωμένο μείγμα σε αυτό. Αφήστε το να κρυώσει. Καταναλώστε 1 φλιτζάνι τσάι μία φορά την ημέρα πριν το πρωινό.

    Προφυλάξεις
    Barberry, goldenseal, σταφύλι Oregon και άλλα φυτά που περιέχουν Berberine πρέπει να αποφεύγονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.
    Οι υψηλές δόσεις μπορεί να προκαλέσουν έμετο, μειωμένη αρτηριακή πίεση, μειωμένο καρδιακό ρυθμό, λήθαργο, αιμορραγία από τη μύτη, ερεθισμό του δέρματος και των ματιών, διάρροια, λοίμωξη των νεφρών και αισθήματα θλίψης και λήθαργου.
    Η ρίζα του σταφυλιού του Όρεγκον μπορεί επίσης να αλληλεπιδράσει με άλλα βότανα και ορισμένα φαρμακευτικά φάρμακα και να μειώσει την αποτελεσματικότητα αντιβιοτικών όπως η δοξυκυκλίνη και η τετρακυκλίνη.
    Άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας όπως νεφρική νόσο, ζωντανή νόσο, καρδιακή νόσο ή άλλες σοβαρές παθήσεις ζητούν συμβουλές από έναν επαγγελματία υγείας πριν ξεκινήσουν τη θεραπεία με σταφύλι Όρεγκον.
 

Σημείωση:
Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή.

Οι πληροφορίες που δίδονται για τα βότανα και τις ιδιότητες τους έχουν αντληθεί από βιβλία, συγγράμματα βοτανολογίας και έρευνες.

Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.

Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ή σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς τη γνώμη κάποιου ειδικού.