Menu
Your Cart

Βάμμα Νταμιάνα (Turnera diffusa) 50ml

Βάμμα Νταμιάνα (Turnera diffusa) 50ml
Bestsellers
Βάμμα Νταμιάνα (Turnera diffusa) 50ml
12,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 9,68€
  • Απόθεμα: Σε Απόθεμα
  • Κωδικός: tin132
  • Βάρος: 0.10kg

Περιγραφή

Σεξουαλικό διεγερτικό και αφροδισιακό!     

Βάμμα Νταμιάνα - Damiana (Turnera diffusa)     

ένα σεξουαλικό διεγερτικό και αφροδισιακό . Αυξάνει τη ροή του αίματος , η οποία θα αναζωογονήσει τα γεννητικά όργανα και βοηθά στην ανακούφιση από προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας . Η Νταμιάνα είναι ένα διεγερτικό , το οποίο θα αυξήσει την ενέργεια και ζωτικότητα , οι οποίες είναι σημαντικές για μια υγιή λίμπιντο . Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες επωφελούνται από την πρόσθετη οξυγόνωση του αίματος για την τόνωση της σεξουαλικής ανταπόκρισης . Οι βοτανολόγοι συχνά συνταγογραφούν την Damiana ως τονωτικό για το σκοπό αυτό

Χρήσεις:

H Νταμιάνα είναι ένα τονωτικό και αποκαταστατικό βότανο για το νευρικό σύστημα και πάντα θεωρείται αφροδισιακό. Η τονική δράση του οφείλεται εν μέρει στο συστατικό thymol, το οποίο έχει αντισηπτική και τονωτική δράση.

Αντικαταθλιπτικό - Τεχνικά,  η Νταμιάνα έχει αναζωογονητική και διεγερτική δράση στο σώμα και το μυαλό. Δίνεται σε άτομα που πάσχουν από ήπια έως μέτρια κατάθλιψη και νευρική εξάντληση. Οι διεγερτικές και αποκαταστατικές ιδιότητες του καθιστούν πολύτιμη την εμφάνιση του άγχους και της κατάθλιψης, όπως συμβαίνει συχνά μετά από μακροχρόνιο στρες.

Σεξουαλική αποκατάσταση - Λόγω της ποιότητας των τεστοστερόνων, η Νταμιάνα θεωρείται πάντοτε κυρίως ως βότανο για τους άνδρες, χρήσιμο για τη θεραπεία της πρόωρης εκσπερμάτωσης και της ανικανότητας. Είναι, ωστόσο, ευεργετικό τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, θεωρείται αποκαταστατικό στα αναπαραγωγικά όργανα και των δύο φύλων.

Γυναικολογικά προβλήματα - Η Νταμιάνα συχνά χορηγείται για επώδυνες και καθυστερημένες περιόδους και χρησιμοποιείται ειδικά για πονοκεφάλους που συνδέονται με την εμμηνόρροια.

Αντισηπτικό ούρων - Ως αντισηπτικό διουρητικό και ούρων, η Νταμιάνα είναι χρήσιμο στη θεραπεία ουρολοιμώξεων όπως κυστίτιδα και ουρηθρίτιδα. Η δράση αυτή οφείλεται εν μέρει στο συστατικό arbutin, το οποίο μετατρέπεται σε υδροκινόνη, ένα ισχυρό αντισηπτικό των ούρων, στα σωληνάρια του ουροποιητικού συστήματος. Αυτό το συστατικό βρίσκεται επίσης σε αριθμό άλλων φυτών, κυρίως uva-ursi.

Δυσκοιλιότητα - Η Νταμιάνα είναι ένα ήπιο καθαρτικό, χρήσιμο για τη θεραπεία της δυσκοιλιότητας λόγω της κακής λειτουργίας του εντέρου.

Άλλες ιατρικές χρήσεις - Καρκίνος του προστάτη

 


Αντενδείξεις:

Μην παίρνετε damiana χωρίς πρώτα να μιλήσετε με το γιατρό σας αν:

Πάρτε ένα φάρμακο για τη θεραπεία του διαβήτη ή για τον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου όπως η ινσουλίνη, η γλιπιζίδη (Glucotrol), η γλυβουρίδη (Micronase, Glynase, Diabeta), η τολβουταμίδη (Orinase), η μετφορμίνη (Glucophage), η ακαρβόζη (Precose) η πιογλιταζόνη (Actos), η ροσιγλιταζόνη (Avandia) και άλλα.

Έχετε ιστορικό καρκίνου του μαστού.

Έχετε ψυχιατρική διαταραχή όπως μανία ή σχιζοφρένεια.

Έχουν νόσο του Alzheimer; ή

Έχετε ασθένεια του Parkinson
Η χρήση του damiana μπορεί να είναι επικίνδυνη εάν έχετε οποιαδήποτε από τις παραπάνω καταστάσεις.

 

Σημείωση:
Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή.

Οι πληροφορίες που δίδονται για τα βότανα και τις ιδιότητες τους έχουν αντληθεί από βιβλία, συγγράμματα βοτανολογίας και έρευνες.

Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.

Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ή σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς τη γνώμη κάποιου ειδικού.