Menu
Your Cart

Ashwagandha (σκόνη) organic 100γρ

Ashwagandha (σκόνη) organic 100γρ
Bestsellers
Ashwagandha (σκόνη) organic 100γρ
7,40€
Χωρίς ΦΠΑ: 6,55€
  • Απόθεμα: Σε Απόθεμα
  • Κωδικός: sf120
  • Βάρος: 0.10kg

Περιγραφή

Ένα προσαρμογόνο βότανο.

Ashwagandha (Withania somnifera)    

Χαλαρώνει το σώμα και ελαχιστοποιεί το Χρόνιο Άγχος. Αυξάνει την αντοχή, τη δύναμη και την ενέργεια του σώματος.
Αυξάνει τη δύναμη μάθησης και διατηρεί τη μνήμη. Βοηθά στην υπερνίκηση του άγχους, των μανιακών επιθέσεων, της σχιζοφρένειας, της κατάθλιψης και των μεταβολών της διάθεσης. Εξουδετερώνει το στρες και μειώνει την ένταση του νευρικού συστήματος. Προωθεί επίσης έναν υγιή ύπνο και διατηρεί μια καλύτερη κατάσταση στο μυαλό σας. Έχει υποστηρικτικά αποτελέσματα στη νόσο του Alzheimer. Αυξάνει τη μνήμη και αυξάνει τη δύναμη μάθησης.


Η Ashwagandha έχει θετικές επιπτώσεις στην περίπτωση της νόσου του Parkinson. Παρέχει ανακούφιση από πνευματικό τραύμα και τρόμο.
Η Ashwagandha αυξάνει τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων στο σώμα. Έχει ένα θρεπτικό συστατικό που ονομάζεται Sitoindosides, το οποίο αυξάνει την ικανότητα των λευκών αιμοσφαιρίων να κατακλύζουν βλαβερές ουσίες. Τα WBC είναι μέρος του Ανοσοποιητικού Συστήματος που είναι ο αμυντικός μηχανισμός του ανθρώπινου σώματος. Περισσότερος ο αριθμός των WBC περισσότερο θα ήταν η ικανότητα του σώματος να καταπολεμήσει τα μικρόβια. Εκτός από αυτό αυξάνει επίσης τον αριθμό των αιμοπεταλίων, που βοηθά στην πήξη του αίματος.
Η Ashwagandha είναι ένας φυσικό παυσίπονο. Βοηθά στη θεραπεία της αρθρίτιδας και του ρευματισμού. Αντιμετωπίζει πόνο καθώς και φλεγμονή. Παρέχει θρέψη στο νευρικό σύστημα.
Είναι ένα αναζωογονητικό βότανο που παρέχει δύναμη στους αδύναμους μύες και στην περίπτωση της χρόνιας κόπωσης. Είναι ευεργετικό στη γήρανση και άλλες εκφυλιστικές διαταραχές όπως η αρθρίτιδα. Αυξάνει τη Ζωτικότητα.


Τα φύλλα είναι πικρά στη γεύση που βοηθά στη θεραπεία του αλκοολισμού. Η αντιφλεγμονώδης ιδιότητα της, βοηθά στη θεραπεία αποστήματος και του δερματικών προβλημάτων. Η Ashwagandha προωθεί τη νεανική μακροζωία. Είναι αποτελεσματικό στη μείωση σάκχαρου και της χοληστερόλης. Διατηρεί καλή φροντίδα της Καρδιάς. Η Ashwagandha βοηθάει στην σωστή ανάπτυξη του σώματος. Είναι καλό για όσους έχουν αδύναμα σώματα και εμποδίζουν την ανάπτυξη. Ρυθμίζει το μεταβολισμό και καθαρίζει το φλέγμα από τους πνεύμονες. Βελτιώνει την κακή κυκλοφορία του αίματος και μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
Ενισχύει το φυσικό σώμα. Αυξάνει τη λί**ντο, τη γονιμότητα και τη σε*ξουαλική ικανότητα. Η ρίζα είναι ασφαλής και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας, της χαμηλής λί**ντο και της σπερματογένεσης. Βελτιώνει την κακή ποιότητα και την ποσότητα του σπέρματος και των σπερματοζωαρίων. Αυξάνει τις αναπαραγωγικές λειτουργίες και τη σε*ουαλική ισχύ και στα δύο φύλα.
Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες αποτρέπουν τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες.


Η Ashwagandha είναι καλή για τις γυναίκες. Βοηθά τις γυναίκες να απαλλαγούν από Κνησμό του κόλπου, οίδημα του ματιού και υπνηλία.Εξασφαλίζει ομαλή εμμηνόπαυση και είναι καλό για σωματική αδυναμία. Οι θηλάζουσες μητέρες μπορούν να πάρουν ένα μείγμα με Ashwagandha, Σαταβάρι (Asparagus racemosus) και Γλυκόριζα. Αυξάνει την παραγωγή μητρικού γάλακτος.


Αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό του όγκου.
Είναι ωφέλιμο για τη θανάτωση των ψειρών.
Η Ashwagandha είναι αποτελεσματική ενάντια στον πυρετό, τον βήχα και το κρύο.
Η Ashwagandha βοηθά στη βελτίωση της ποιότητας των μαλλιών.
Οι ρίζες της χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία προβλημάτων αναπνοής και φυματίωσης. Είναι καλό και για τους ασθματικούς ασθενείς.
Είναι χρήσιμη να αυξηθούν τα επίπεδα της αιμοσφαιρίνης.
Βοηθάει στη θεραπεία σοβαρών προβλημάτων πέψης όπως η δυσκοιλιότητα.
Η Ashwagandha είναι καλή για την αύξηση της σωματικής μάζας και του βάρους. Χρησιμοποιείται ως οικοδόμος του σώματος.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της ξηρής επιδερμίδας καθώς είναι ένα καλό βοτανικό φάρμακο για τη βελτίωση του δέρματος.
Η Ashwagandha έχει την ικανότητα να αναστέλλει τον καρκίνο του δέρματος.
Είναι ωφέλιμο ως Skin Toner για να κρατήσει τη λάμψη του δέρματος.
Χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία της Ερυσιπέλας.
Καταστρέφει τα βακτηρίδια που σχηματίζονται στο ουροποιητικό σύστημα και μειώνει τη φλεγμονή που προκαλείται από τη μόλυνση των ουροφόρων οδών.


Τρόποι χήρης για την αποτελεσματικότητα της Ashwagandha:
Η Ashwagandha μπορεί να ληφθεί από Άνδρες και Γυναίκες.
Σε μορφή σκόνης. Πάρτε μισό κουταλάκι του γλυκού από το βότανο με ζεστό αγελαδινό γάλα. Μπορεί να λαμβάνεται δύο φορές την ημέρα.

Για να θεραπεύσει τη σεξουαλική αδυναμία. Ένα κουτάλι την ημέρα για ένα μήνα. Στη συνέχεια σταματήστε.
Για να αναζωογονήσετε το Σώμα και τα νεύρα . Καταναλώστε ένα κουταλάκι του γλυκού Ashwagandha με μέλι. Εάν έχετε το παραμικρό πρόβλημα στην ούρηση ή σε κάποιο πρόβλημα με τον προστάτη, προσθέστε Τριβόλι. Φυσικά όλα αυτά πρέπει να ακολουθούνται με ζεστό γάλα.
Για τα εντερικά σκουλήκια, τα φύλλα της Ashwagandha είναι ευεργετικά. Κάντε μια πάστα των φύλλων και εξαγάγετε το χυμό. Πιείτε με νερό.
Αντιγηραντική συνταγή. Πάρτε το Ashwagandha με χυμό Amla (Ινδικό φραγκοστάφυλο) το πρωί.


Σημείωση: Πόσο καιρό να το πάρω; Όλα εξαρτώνται από το εάν χρησιμοποιείται ως θεραπεία για ασθένεια ή ως συμπλήρωμα συντήρησης. Για να θεραπεύσει μια ασθένεια αρκεί περίπου 4 εβδομάδες. Σε μεγάλες ηλικίες το παίρνετε καθημερινά για δύο μήνες. Στη συνέχεια, κάντε ένα διάλειμμα για τουλάχιστον 15 ημέρες. Στη συνέχεια, πάρτε ξανά. Ιδανικό θα ήταν, να πάρετε λένε δύο φορές ή τρεις φορές την εβδομάδα για μια ζωή.
Μερικοί άνθρωποι μπορεί να αντιμετωπίσουν δυσκολία στην πέψη. Μπορούν να πάρουν Ashwagandha με χωνευτικά βότανα όπως το πιπέρι και το τζίντζερ. Αυτό θα τους βοηθήσει να αφομοιώσουν την Ashwagandha.
Είναι ένα καλό βοτανικό φάρμακο για τη θεραπεία λοιμώξεων όπως η σαλμονέλλα.
Είναι γνωστό ότι εξασφαλίζει μια σταθερή εγκυμοσύνη, αν η μητέρα είναι αδύναμη ή κουρασμένη.

Η Ashwagandha είναι μια Rasayana
Η Rasayana είναι μια σανσκριτική λέξη που κατέχει μια προνομιακή θέση στην Αγιουρβέδα. Προέρχεται από δύο λέξεις Rasa σημαίνει "ουσία" και η Ayana σημαίνει "μονοπάτι". Το Rasayana αυξάνει την αντίσταση του σώματος από τις ασθένειες καθώς και την ενίσχυση της σωματικής, πνευματικής και πνευματικής ευεξίας. Η Ashwagandha θεωρείται ως Rasayana που βοηθά στην οικοδόμηση της συνολικής υγείας.

Ashwagandha Για Καρκίνο
Η αντικαρκινική ιδιότητα του Ashwagandha εμποδίζει την ανάπτυξη κυττάρων όγκου και καρκίνου. Αποτρέπει την μεταλλαξιογόνο δράση και την ανάπτυξη του Καρκίνου.

*Στην Αγιουρβέδα η Ashwagandha χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό των Vatta και Pitta Doshas.

Πότε δεν συνιστάται η Ashwagandha;
Το Ashwagadha είναι ένας πολύ καλός ενισχυτής του ανοσοποιητικού. Αυξάνει τη δραστηριότητα του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυξάνει την ικανότητα του σώματος να καταπολεμά τα βακτήρια όπως το Bordetella pertusis. Αυτό είναι ένα παθογόνο που είναι ένοχος για την αιτία της διφθερίτιδας. Η Ashwagandha μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα μιας αυτοάνοσης ασθένειας.
Έτσι, η πρόσληψη Ashwagandha δεν συνιστάται για ένα άτομο με αυτοάνοσες διαταραχές όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, ο Lupus και οι ασθένειες του Crohn.
Για τα Προβλήματα Δέρματος, δεν λαμβάνεται άμεσα. Είναι ευεργετικό στις Διαταραχές του δέρματος που μειώνει τη ζωντάνια του σώματος.
Μην χρησιμοποιείτε Ashwangandha κατά τη διάρκεια του έλκους του στομάχου. Η Ashwagandha μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στον γαστρεντερικό σωλήνα, κάτι που μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση.
Διακόψτε την πρόσληψη Ashwagandha 15 ημέρες πριν από μια χειρουργική επέμβαση. Η Ashwagandha μπορεί να αλληλεπιδράσει με τα αναισθητικά φάρμακα και να επιβραδύνει το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Ashwagandha συνδυάζεται με:
Ashwaagandha με την Rhodiola, το Ginseng και το Arjuna αυξάνει την αντοχή και τη ζωτικότητα. Ο συνδυασμός είναι αποτελεσματικός για την αύξηση της συγκέντρωσης.
Η Maca σε συνδυασμό με την Ashwagandha είναι αποτελεσματική για τη Σεξουαλική διέγερση. Μειώνει τα προβλήματα υπογονιμότητας.
Η Ashwagandha είναι καλή για ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Όταν συνδυάζεται με την Εχινάκεια, ενισχύει τα αποτελέσματα. Η Ashwagandha που λαμβάνεται με Θυμάρι ή Ευκάλυπτο αυξάνει τις αντι-ιικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Είναι αποτελεσματικό έναντι των βακτηρίων όπως το Salmonella Typhimurium, το S. typhimurium και το Ε. Coli.
Ashwagandha με το Gingko Biloba χρησιμοποιείται για την ενίσχυση της λειτουργίας της υγείας του νευρικού συστήματος και του εγκεφάλου.Λειτουργεί ως τονωτικό του εγκεφάλου που ενισχύει τη μνήμη και τις λειτουργίες των νευροδιαβιβαστών.
Για να αυξήσετε την Αντιοξειδωτική ιδιότητα του Ashwagandha, προσθέστε κουρκουμίνη και σιλυμαρίνη. Η κουρκουμίνη είναι το κύριο συστατικό του κουρκουμά και η σιλυμαρίνη είναι συστατικό του γαϊδουράγκαθου.

Δοσολογία:
Αρχικά, ξεκινήστε με μια μικρή δόση. Εάν ταιριάζει στο σώμα σας, συνεχίστε.
Ημερήσια απαιτούμενη δοσολογία: 2 γραμμάρια δύο φορές την ημέρα.
Αρχικές παρενέργειες: Μπορεί να αισθάνεστε δυσφορία στο στομάχι, διάρροια και εμετό.
Υψηλή δοσολογία: Η μεγάλη κατανάλωση μπορεί να επηρεάσει τη γαστρεντερική οδό. Η ακατέργαστη σκόνη ασβγαγκάντα ??προκαλεί δυσκολία στην πέψη.Αυτό μπορεί να προκαλέσει διάρροια, έμετο, ναυτία και βαρύτητα στην κοιλιά.
Σημείωση: Η Ashwagandha είναι ζεστή. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί αν την παίρνετε το καλοκαίρι.
Το γάλα ή το Ghee χρησιμοποιούνται για την εξισορρόπηση της θερμότητας του Ashwagandha. Θα βρείτε το γάλα στους περισσότερους συνδυασμούς με Ashwagandha.

 

Προσαρμογικότητα

Μερικά βότανα αυξάνουν τη λειτουργικότητα ή τη δραστηριότητα ενός οργάνου ή μια μεταβολική δραστηριότητα του σώματος. Αντίθετα, άλλα μειώνουν τη λειτουργικότητα. Αλλά ένα προσαρμογόνο εξισορροπεί τις δράσεις του μεταβολισμού. Για παράδειγμα, μερικά βότανα αυξάνουν την πίεση του αίματος, άλλα τα μειώνουν, αλλά η  Ashwagandha θα διορθώσει την αρτηριακή πίεση αν είναι υψηλή ή χαμηλή.
Υπάρχουν μερικά βότανα που είναι τα καλύτερα σε αυτόν τον τομέα. Όταν συνδυάζονται μαζί και καταναλώνονται με μέτρο, μπορούν να αποτρέψουν τις ασθένειες, να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και να την παρατείνουν.

 

*από βιολογική πρώτη ύλη

 

Βάρος: 100γρ

 

 

Σημείωση:
Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή.

Οι πληροφορίες που δίδονται για τα βότανα και τις ιδιότητες τους έχουν αντληθεί από βιβλία, συγγράμματα βοτανολογίας και έρευνες.

Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.

Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ή σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς τη γνώμη κάποιου ειδικού.